1500 TL ye Oyun Sistemi Tavsiyesi

Adsız.png
 
Sistem için sağ olun yalnız kafama şu takıldı. Herkes 1600mhz'lik ram koyuyor. Sisteme siz 2133mhz koymussunuz anakartı da ona gore koymussunuz. Yani bu daha fazla mhz daha mı iyidir?

Anakart ve ramler hakkında hiç bilgim yok. :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende bu tarz bir kasa tavsiye edebilirim.

Eki Görüntüle 18917

R9 280 DCU II, GTX 660 Ti'i döver, hatta kaldırıp yere vurur. 638 TL ye önerdiğim kartı al, rahat et. 3Gb 384 Bit'tir ve oldukça sessiz çalışır. Ayrıca performans açısından piyasadaki tüm oyunları ultrada oynatır. Bu bütçeye alınabilecek en mantıklı kart (tabi oyun oynamak için topluyor isen). Benim böyle bir bütçem olsa kesinlikle bu kartı alırdım. Bütçeni çok az daha aş ve bu kartı kesinlikle al. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak anakart dandik. Sonra bu bütçeye i5 4460'ı nereye takıyorsun? Daha sonra H81 çipset 4460'ı tanıyor mu bir düşün? Kasa ise yetersiz.

Dediğim anakartı siz @SypeR destekleyip desteklemediğini bilmiyorsunuz galiba? 4460 söylediğim anakartı destekliyor bir düşünün hatta zahmet edip araştırın isterseniz? Tanımadığını belirterek yanlış bilgilendirmede bulunuyorsunuz! (Bu yüzden birde ceza verdiniz bana). Ayrıca MSI performans ve standart anakartlar arasında yapılan performans testinde hiç bir fark çıkmadığını yapılan incelemeler Pahalı ve Ucuz Anakartlar Arasındaki Performans Farkları - Technopat kısmında okuyabilirsiniz. Yani eğer overclock yapılmayacaksa düşünülmüyorsa anakartı çok üst seviye almaya gerek yok hele birde bütçe kısıtlıyken. Ben arkadaşın overclockla ugraşmadan kuracağı bir sistem önerdim ve ofisinde i3 i5 i7 fx6300 ve evinde a10 6800k ve i5 sistem olan bir insan olarak eminim ki söylediğim sistem APU'dan çok daha iyi oyun oynatacaktır. i7 + gtx660 ti coolermaster 500w gayet yeterli geliyor. İnanmıyorsanız sistemin videosunu çekebilirim veya ofise gelip görebilirsiniz. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
i3 4150 sıkıntı oluşturacaktır. Ayrıca PSU büyük ihtimalle yetersiz veya ucu ucuna gelecektir.


Yine aynı şekilde 4150 sıkıntı çıkartacak. PSU yine yetersiz kalacak.


4150 sıkıntı yaratacak. Ayrıca o anakart en seçilmemesi gereken kartlardan biridir. Kutu içeriği dahi aşırı şekilde kısılmış ve bir çok parçası eksik çıkıyor. Ayrıca o PSU kesinlikle yetersiz kalacaktır.


İlk olarak anakart dandik. Sonra bu bütçeye i5 4460'ı nereye takıyorsun? Daha sonra H81 çipset 4460'ı tanıyor mu bir düşün? Kasa ise yetersiz.



Kasa yetersiz, anakart sıkıntılı.

Kısaca tüm önerilen sistemler çöp. İlk olarak eğer 1.000TL civarı bir bütçe var ise tartışmasız olarak bu sistemi seçmelidir arkadaş.
Toplam şuan ki fiyatlarla: 1.105TL

Eğer ki 1.500 civarına kadar da alabilirim derse bu APU sisteme şu kartı eklesin ve kasa olarak o Frisby'i değil şu kasayı seçsin.
Toplam şuan ki fiyatlarla: 1.398 TL

Peki neden 7700K + R7 250? APU'da zaten grafik işlemci var. Niye gerek duyuyoruz? Sebebi basit. 7700K'nın içindeki R7 GPU'yu 2400MHz bellekler ile şaha kaldırıyoruz. Ardından ise R7 250 ile bu şahlanmış kartı aynı anda çalıştırıyoruz. Buna da "Dual Graphics" deniyor. Bu dual graphics ile FPS değerlerimiz 2.5 kat kadar artıyor.

Birde CPU + GPU'lu bir tavsiye de bulunalım.
Toplam şuan ki fiyatlarla: 1.568 TL

Anakartı LE olan model alabilirsiniz fiyatı aşağı çekmek için ama tavsiye etmiyorum. LE model OC yapılmayacaksa seçilmelidir sadece.

4150 neden sıkıntı çıkarıyor anlamadım?
 
Kafam yine karıştı :D Overclock yapabilirim ama sistemi zorlamak istemiyorum. Uzun yıllar kullanacağım bu sistemi. Yav ekran kartı konusunda kafam artık net ama anakart işlemci ikilisi konusunda hala bulanık.

Pahalı anakartla ucuz anakart arasında oyun performansı açısından fark yokmuş bütçem zaten kısıtlı. Ucuz bir anakart alacağım o zaman ama AMD mi Intel mi? Intel'se anakart kesin bu olacak.
AMD'yse ne olacak? İşlemci AMD'yse kesin bu olacak.
Intel'se ne olacak? AMD mi Intel mi yine dönüp dolaşıp klasik bu mevzuya geliyor konu. :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı