1500 TL'ye kulaklık önerisi

Pekii deneyimlediniz mi hocam.
İnternet kafede deneyimlemiştim güzeldi. Ancak kullanıcı deneyimlerini ve incelemelerini yakından bildiğim bir model aynı zamanda. Şu an Logitech G PRO 2nd Gen kullanıyorum ama gözüm hâlâ Cloud Alpha'da benim :D
 
İnternet kafede deneyimlemiştim güzeldi. Ancak kullanıcı deneyimlerini ve incelemelerini yakından bildiğim bir model aynı zamanda. Şu an Logitech G PRO 2nd gen kullanıyorum ama gözüm hâlâ Cloud Alpha'da benim :D

Ama şu an kafam karışti Cloud 2 alsam sorun çıkar mı veya Alpha alsam sorun çıkar mı diye.

İnternet kafede deneyimlemiştim güzeldi. Ancak kullanıcı deneyimlerini ve incelemelerini yakından bildiğim bir model aynı zamanda. Şu an Logitech G PRO 2nd gen kullanıyorum ama gözüm hâlâ Cloud Alpha'da benim :D

Agam şey yapsam güzel olur mu 2. el Alpha S baksam temiz.
 
Son düzenleme:
Cloud Alpha kullanıyorum gayet yeterli ve güzel bir kulaklık. Eğer anakartınız çok eski değilse o bahsedilen ses kartlarına ihtiyaç duymazsınız. Çünkü halihazırda gelen ses kartları ki özellikle Cloud 2'deki ses kartı gerçekten çok kötü ve verimsiz bir ses kartı.
 
Yorumlara baktım. Biraz karmaşa mevcut. Herkes beğendiği ürünü söylerken eksi ve artılardan bahsetmiyor.
Alınan Razer marka klavye kötü diye kulaklık da kötü olacak değil.
Hyperx Cloud Alpha 64 OHM bir kulaklıktı sanırım. Bu kulaklığı besleyebilmek için anakartının iyi ses kartı diye kastedilen şey yüksek OHM isteyen kulaklığı besleyebilmesi. Kaliteli ses verebilmesi için iyi ses çipi konuluyor ama yüksek OHM için ses kartında ilgili yükselticinin de kalitesi önemli. Hyperx Cloud 1 (60 OHM empedanslı) kulaklığımı kaliteli ses çipi olan Asus anakarta taktığımda son seste de kısık kalınca bu hususu daha iyi idrak etmiştim.
Hyperx Cloud 2 sadece oyun amaçlı kullanılacak bir kulaklık bence.
Hyperx Cloud Alpha yerine ses kartlı olan Hyperx Cloud Alpha S öneririm.
Unutmadan söyleyeyim Razer Blackshark V2 müzik kalitesi, ses kasmadaki başarımı, konforu ile kafa ve kulaklara az baskı yapmakla beraber yaz aylarında az terletmesi, yazılımında ses ve mikrofon (yazılımında sidetone ve seviyesi de var, bu sayede kulaklık kafanda takılı değilmiş gibi konuşman doğal oluyor, ağzından çıkanı kulağın duyuyor ve bunu o kadar doğal yapıyor ki anlamıyorsun) için bir sürü ince ayar olup bu ayarları kapsayan oyun ve müzik türüne göre ayrı profiller yapabileceğin bir kulaklık. Kuzenim kullanıyor. Bende de kablosuzu var. Tek dikkat etmen gereken şey kablosunu kasa arkasındaki USB 3 portuna takmak veya kalitesinden emin isen kasa önündeki potrta takmak. USB 2 veya monitördeki USB portlarda sinyal kalitesi vs. sorunları var. Blackshark V2 ses kartı bu durumda sapıtabiliyor. Kuzenimdeki öyle idi.
Kulaklığın farklı tasarımı sizi şaşırtmasın kızaklı teller çok kalın ve sağlam. Ses silindiri de ses tekerleğinden daha işlevsel. Ses silindirini çevirirken %50 seviyesinde bir direnç var. Hızlıca ideal ses seviyeni ararken çok yardımcı oluyor.
USB kulaklıklarda bütçen dahilinde önerebileceğim Hyperx Cloud Alpha S ve Razer Blackshark V2.


Mikrofona gerek yok dersen;
Takstar Pro 82 oyuncu kulaklığı olmamakla birlikte ilk Hyperx Cloud 1 ve 2 Takstar'ın bir ürününden esinlenilmişti. Oyuncu kulaklığı olmadığı için bu ürünün incelemelerinde mid ve tiz ses performansı oyunlarda ses kasmada işaret olacaktır.
 
Son düzenleme:
Alpha S'in ses kartı kalitesiz, ses seviyesi düşük ve boğuklaştırıyor. Düz Alpha'yı Alpha S'e tercih ederim. Bu arada 80 Ohm'a kadar olan kulaklıkları da ALC1200 ve üstü rahatlıkla doyuracaktır. Sizin yaşadığınız ses seviyesi düşüklüğünün sebebi başka bir şey olabilir. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam sizde S1200A Codec olan bir anakart vardı. Bu codec için Alpha çocuk oyuncağı.

Takstar Pro 82 oyuncu kulaklığı olmamakla birlikte ilk Hyperx Cloud 1 ve 2 Takstar'ın bir ürününden esinlenilmişti. Oyuncu kulaklığı olmadığı için bu ürünün incelemelerinde mid ve tiz ses performansı oyunlarda ses kasmada işaret olacaktır.
Takstar Pro 81, 82 ile MH 751, MH 752 öyle.

Cloud II, Takstar Pro 80.
 
Ses düşüklüğünü kendi anakartımda yaşamadım. Komşum Asus oyuncu bilgisayarı almıştı. 1080 TI ekran kartlı, anakartın ses kartı çıkışları altın sarısı ve optik çıkışlı. Asus'un ses yazılımı vs. de kuruluydu. Elemanın dandik kulaklığı ile yüksek ses alınıyordu. Adama kulaklık önereyim diye kendi kulaklığımı bilgisayarında denettirecektim ama ses kısıklığını çözemedim. Ses var ama ALC 1220'li MSI B360 Gaming Pro Carbon anakartımla alakası yoktu.
 
Son düzenleme:
Ses düşüklüğünü kendi anakartımda yaşamadım. Komşum ASUS oyuncu bilgisayarı almıştı. 1080 Ti ekran kartlı, anakartın ses kartı çıkışları altın sarısı ve optik çıkışlı. ASUS'un ses yazılımı vs. de kuruluydu. Elemanın dandik kulaklığı ile yüksek ses alınıyordu. Adama kulaklık önereyim diye kendi kulaklığımı bilgisayarında denettirecektim ama ses kısıklığını çözemedim. Ses var ama ALC 1220'li MSI B360 Gaming Pro Carbon anakartımla alakası yoktu.

Hocam şimdi 0 Cloud 2 mi tercih edersiniz yoksa 2. el Cloud Alpha S mi?
 
Hocam şimdi 0 Cloud 2 mi tercih edersiniz yoksa 2. el Cloud Alpha S mi?

Hocam adam açık açık neredeyse her yorumunda Cloud Alpha (S olmayan) önermiş. Cloud 2 ona göre daha düşük bir model. Çok popüler olması sizi yanıltmasın. Bir de son yorumu okursanız Alpha S'in ses kartı kalitesiz, düz Alpha'yı tercih ederim demiş.

 
Hocam adam açık açık neredeyse her yorumunda Cloud Alpha (s olmayan) önermiş. Cloud 2 ona göre daha düşük bir model. Çok popüler olması sizi yanıltmasın. Bir de son yorumu okursanız Alpha S'in ses kartı kalitesiz, düz Alpha'yı tercih ederim demiş.


Adam Cloud Alpha yerine Cloud Alpha S'i tercih etmiş hocam. Dikkatli bakın.
 

Geri
Yukarı