Hayır yalan söylüyorum canım ne alakası var yaStok soğutucu kullandığınıza emin misiniz? İnsanlar stok hızda CPB açık olsa bile 80-85 dereceleri rahat görüyor.
Hayır yalan söylüyorum canım ne alakası var yaStok soğutucu kullandığınıza emin misiniz? İnsanlar stok hızda CPB açık olsa bile 80-85 dereceleri rahat görüyor.
Adınıza sevindim. Forumda araştırırsanız bu konu hakkında çok sorun var. İnsanlar CPB açmaya korkuyor stok soğutucu ile.Hayır yalan söylüyorum canım ne alakası var yaEvet stok soğutucu kullanıyorum. CPB açık 3.9-4 GHz arasında 75 derecenin üstüne pek çıktığına şahit olmadım işlemcinin GTA V'de. Bence biraz bu stok soğutucu işi fazla abartılıyor. Sisteminizi çok zorlayan oyunlar oynamıyor veya işlemler yapmıyorsanız stok soğutucu havada karada yetiyor. Kendim kullandığım için böyle söylüyorum çünkü bizzat deneyimliyorum. Ayrıca benim işlemcimin silikonu da kötü. 4.2 GHz'e OC olmadı geçen, 4 GHz'e OC yapabildik fakat BIOS sorun çıkardı değerleri giremediğim için olmadı. Bende CPB açık kullanmaya devam ediyorum. Hiçbir sorun yok, 1 kere bile ısınmadan kapanmadı 1 yıldır kullanıyorum.
Neden sadece ryzen (sadece intel deseniz neden intel derdim).Selamlar, işlemci için ayırabileceğim maksimum 1500 TL bütçem var. Yeni aldığım anakart Asus Prime B450M-K'ye takacağım. Ryzen serisi fiyat performans bir işlemci arıyorum. Kafamda öncelikle Ryzen 3 3100 vardı, fiyatından ve RAM MHz desteğinden ama sizin de fikirlerinizi merak ettim. İşlemcilerin stok fanlarının RGB olmasını çok umursamıyorum, bana RTX 2060 ile tüm oyunları darboğaz yapmadan sorunsuz oynatsın ve yayın açmama da olanak sağlasın yeterli.
Arkadaş B450 anakart almış muhtemelen ondan. B450 alınacağına B460M-A Pro alınıp i5 10400F alınırdı bee.Neden sadece ryzen (sadece intel deseniz neden intel derdim).
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.