1500 TL'ye Ryzen İşlemci Önerisi

Bütçe
1500

samsepiol

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar, işlemci için ayırabileceğim maksimum 1500 TL bütçem var. Yeni aldığım anakart Asus Prime B450M-K'ye takacağım. Ryzen serisi fiyat performans bir işlemci arıyorum. Kafamda öncelikle Ryzen 3 3100 vardı, fiyatından ve RAM MHz desteğinden ama sizin de fikirlerinizi merak ettim. İşlemcilerin stok fanlarının RGB olmasını çok umursamıyorum, bana RTX 2060 ile tüm oyunları darboğaz yapmadan sorunsuz oynatsın ve yayın açmama da olanak sağlasın yeterli.

Neden Ryzen? O paraya ya 3500X alırsınız ya da 200 TL daha az verip 3600X ile eşit performans veren i5 10400F alırsınız. (anakart almadıysanız i5 10400F alın aldıysanız 100 TL daha ekleyip 3600 alın.)

Anakartı belitmiş zaten. B450 almış. Okumadan yazıp bana üzgün atıyorsun.

Anakartı belitmiş zaten. B450 almış. Okumadan yazıp bana üzgün atıyorsun.
Sonradan gördüm, direk üzgün atmak yerine altına açıklayabilirdin. İşiniz gücünüz diss. Ayrıca almadıysanız dedim aldıysanız değiştirin demedim aldıysanız bunu alın diye önerimi yaptım.
Neye göre yetersiz? Ben kullanıyorum ve yeterli. Sadece 4.2 GHz'e OC edilirken silikon kötüyse sorun olabiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı