15000 - 20000 bilgisayar toplama önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçe
15000 - 20000
Benim tavsiyem işlemci ve ekran kartı hariç diğer ürünlerinizi önceden alın fiyatlar daha da artmadan. Daha sonra kalan paranızı döviz olarak koruyun. Yeni işlemciler ve 3000 serisinin piyasaya yerleşmesi biraz sürebilir. Aceleniz olmadığına göre bir sakınca görmüyorum. Sistemin amacı ne olacak? Bunu da belirtirseniz sevinirim.

Benim tavsiyem işlemci ve ekran kartı hariç diğer ürünlerinizi önceden alın fiyatlar daha da artmadan. Daha sonra kalan paranızı döviz olarak koruyun. Yeni işlemciler ve 3000 serisinin piyasaya yerleşmesi biraz sürebilir. Aceleniz olmadığına göre bir sakınca görmüyorum. Sistemin amacı ne olacak? Bunu da belirtirseniz sevinirim.
Hocam 1 aralığa kadar almam gerekli bu süreç içerisinde kara cumayıda bekleyeceğim. Ayrıca şöyle bir dizilim yaptım sizce nasıl olmuş?

2.PNG

Ryzen yeni işlemcileri ve 3080'i biraz beklerseniz babalar gibi sistem dizersiniz hocam.

Toplayacağım bu sistemin beni uzun süre götürmesini istiyorum her sene sistem toplamakla uğraşacak bir tip değilim. Genellikle autocad, solid works gibi programlar kullanacağım fakat boş vakitlerimde dolu dolu video oyunları da 2k oynamak istiyorum.
Ryzen yeni işlemcileri ve 3080'i biraz beklerseniz babalar gibi sistem dizersiniz hocam.
Hocam sizce 4. nesil Ryzen ve 3080'i ne zaman piyasa da göreceğiz?

Toplayacağım bu sistemin beni uzun süre götürmesini istiyorum her sene sistem toplamakla uğraşacak bir tip değilim. Genellikle autocad, solid works gibi programlar kullanacağım fakat boş vakitlerimde dolu dolu video oyunları da 2k oynamak istiyorum.

Hocam sizce 4. nesil Ryzen ve 3080'i ne zaman piyasa da göreceğiz?
Artık az kaldı hocam, zaten tanıtımları yapıldı.

Fanlar biraz işi bozmuş sanki?
400 TL Fana vermek saçma biraz.

Bu bütçede RTX 3070 belki de 3080 sistem toplanabilir. Kasayı görünüşüne göre değil de içindeki hava akışına göre alın bence. Fanlara ekstra 1200 ₺ vermek çok mantıksız. Ayrıca render gibi işlere uğraşamayacaksanız 32 GB RAM abartı olur. 2x8GB 3600 MHz RAM fazlasıyla yeter oyunlarda. Soğutucu olarak ısınmasın demişsiniz ama 3800X ile stok soğutucu bile yeterli oluyor. Bence overclock yapılmayacaksa XT serisi işlemciler alınmamalıdır. 1500₺'lik Wraith ripper yerine 240mm sıvı soğutma ya da 500 ₺'lik Arctic Freezer 34 Duo yeterli olacaktır. Ayrıca biraz beklerseniz 4. nesil Ryzen işlemciler satışa sunulacak. Önerilerim bu kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı