15000 TL hazır sistem önerisi

Ahmet kenger

Hectopat
Katılım
17 Aralık 2020
Mesajlar
1.219
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, bayramdan sonra alacağım hazır sistem. Aklımda ultima i511400F vardı, stokları yok görünüyor. Bütçem 15,000TL; 300-500 geçer. Bana güzel bir sistem önerebilir misiniz? Aklımda şu an 2 sistem var. Söyleyeyim onları;

Alacağım monitör ASUS TUF VG249Q1R

1-Sinerji Venus: Bu sistemde en sevdiğim şey, hem ekran kartı hem de kasa MSI marka ve 120 mm çok iyi olmasa da bir sıvı soğutma var. RAM'leri Kingston 16 GB(2x8) HyperX Fury RGB ile değişmeyi düşünüyorum. Bu kasayı alırsam anakarta dokunmayacağım. İlerleyen dönemde Z serisi bir anakart alacağım indirim denk getirip. Sadece SSD hakkında pek bilgi bulamadım ama onun da sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum.

2. model ise Hakan Sezginel-HS1: Bu modelde hoşuma giden şey, 11 nesil işlemci. İleride sadece anakart değiştirince bayağı götürecek işlemci. Sadece 550W 80+ güç kaynağı 1 tık az geldi diyebilirim bana. Aynı şekilde 120 mm sıvı soğutma bulunuyor. Bu modelde upgrade edebilme olsaydı kesinlikle 240 mm yapardım. Bu sistemi alırsam ayriyeten 1 TB HDD alabiliyorum.
Sistemler bu şekilde. Sistem önerilerinize açığım. Sistemde sıkıntılı olan parça varsa onları da ögrenmeye hazırım. İyi günler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Alttaki sistem şu an için uygun. Parçaların tekli halde 17-18K tutuyor. Sıvı soğutucu yok sanırım. CPU'yu yükseltip sıvı soğutucu ekleyebilirsiniz.

 
Alttaki sistem şu an için uygun. Parçaların tekli halde 17-18k tutuyor. Sıvı soğutucu yok sanırım. CPU'yu yükseltip sıvı soğutucu ekleyebilirsiniz.


Hocam NVIDIA ekran kartı bakıyorum aynı zamanda mining de yapacağım.

Stoğa gelmesini bekleyin derim.

Hocam bütçemi aşıyor monitörle birlikte 15000TL ayriyeten farem yok bir adette fare almam lazım.

Bu modeli sordum yukarıda zaten hocam PSU yeterli mi sizce bir de SSD hakkında pek bilgi öğrenemedim nasıldır.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı