15000 TL hazır sistem tavsiyesi

Bütçe
15.000
Sıkıntı değil dostum o sistem 60 65 dereceyi geçmez. Alabilirsiniz gönül rahatlıgı ile. Son karar sizin tabi lakin FP ürün o fiyat bandında olan kartlar ile rakip bile değil bunuda hatırlamanızda fayda var.
Mesh olmayan kasaları tavsiye etmiyorum direkt, hava girecek yerin açık olması çok önemli.
Size şöyle gösteryim, mesh olmasının önemini (Kendi kasam).
Çok teşekkür ediyorum dostlar. Önerilerinizi düşünüp dikkate alacağım sanırım iade verip bunu 6700xt sistemi alicam. Isınma gibi bir sorun olursa o zaman çaresini bulmaya bakarım şu an bütçem izin vermiyor o kadarına. Ekstra öneriniz varsa açığım sağolun tekrardan :)

Çok teşekkür ediyorum dostlar. Önerilerinizi düşünüp dikkate alacağım sanırım iade verip bunu 6700xt sistemi alicam. Isınma gibi bir sorun olursa o zaman çaresini bulmaya bakarım şu an bütçem izin vermiyor o kadarına. Ekstra öneriniz varsa açığım sağolun tekrardan :)
Olmaz knk mantıklı bi karar vermiş olursun bence.

Yani mesh kasa olmasını tercih ederim ama bu bütçede en mantıklı seçenek gene de arkadaşım attığı. Bence çözümü şudur. R5 5600 çok ısınan bir işlemci değil o yüzden önden temiz ferah havayı almasına gerek yok. Sistem içinde ısınan havayı dışarı atmakta kullanarak da soğutabilirsin. Yani alınca 1 adet daha fan al bi ara, sıvı soğutmayı kasanın üstüne tak exhaust olarak çalışsın işlemcini gene soğutur. Üstteki 1 fanı çıkar, yeni aldığın fanla birlikte öne tak. İşlemcin gene serin çalışır sorun yok, ekran kartı sıcaklığın ise 10 derece bile düşebilir. Çünkü hem 3 adet exhaust yapmış oluyorsun içeri giren hava hızlıca dışarı çekilecek bu da güçlü bir hava akımı yaratacak. Diğer sebebi de kasa önünden giren hava radyatöre çarpıp ısınmayacak direkt olduğu gibi kasa içine girecek.

Yani mesh kasa olmasını tercih ederim ama bu bütçede en mantıklı seçenek gene de arkadaşım attığı. Bence çözümü şudur. R5 5600 çok ısınan bir işlemci değil o yüzden önden temiz ferah havayı almasına gerek yok. Sistem içinde ısınan havayı dışarı atmakta kullanarak da soğutabilirsin. Yani alınca 1 adet daha fan al bi ara, sıvı soğutmayı kasanın üstüne tak exhaust olarak çalışsın işlemcini gene soğutur. Üstteki 1 fanı çıkar, yeni aldığın fanla birlikte öne tak. İşlemcin gene serin çalışır sorun yok, ekran kartı sıcaklığın ise 10 derece bile düşebilir. Çünkü hem 3 adet exhaust yapmış oluyorsun içeri giren hava hızlıca dışarı çekilecek bu da güçlü bir hava akımı yaratacak. Diğer sebebi de kasa önünden giren hava radyatöre çarpıp ısınmayacak direkt olduğu gibi kasa içine girecek.
Tamamdır hocam çok teşekkürler çok sağolun güzel açıklamanız için.

13.800 TL'ya halihazırda bu sistemi almış bulundum( 14.560 liraya aslında yanında 1TB HDD de söyledim) ve yanında da Dell 2522hg 240 Hz monitör aldım. Forumda gezdikçe ulan acaba 3060 alarak yanlış mı yaptım acaba R5500 alarak yanlık mı yaptım demekten uçmuş bir haldeyim. Eğer aklıma yatarsa sistemi iade verebilirim. Kargoyu almayıp henüz kargoya verilmedi. Birkaç sistem de var sonradan görüp beni şüpheye sürükleyen, öneriniz eklentiniz varsa sevinirim. Bulduğum 2-3 sistem de bunlar.
(Bu ürün yanlış kodlanmış sanırım 6700XT yazıyor linke gidince ama pahalı 2K verip iade beklemek ve bankanın dönüşü ne zaman olacak bilmiyorum)
Asıl CS:GO, Valorant, PUBG gibi rekabetçi oyunlar oynuyorum. Sistemim onlarda 240 üstünde stabil kalırsa bana yeterli aslında, diğer oyunlarda DLSS ile iş görür mü?
Fikirleriniz değerli benim için yardımcı olursanız sevinirim. Sistemim iyiyse çok rahatlıcam ama ne yapmam gerektiğini de söylerseniz sevinirim.

Dostlar yardımınıza çok teşekkürler ama şöyle bir durum varmış ne yazık ki. Toplama kasa siparişleri iptal edilemiyormuş o yüzden sinerji can sungur devam... Nasip değilmiş. Ha ayrıca böyle bir şey var mı gerçekten olabilir mi çok saçma geldi. Araştırıcam.

Dostlar yardımınıza çok teşekkürler ama şöyle bir durum varmış ne yazık ki. Toplama kasa siparişleri iptal edilemiyormuş o yüzden sinerji can sungur devam... Nasip değilmiş. Ha ayrıca böyle bir şey var mı gerçekten olabilir mi çok saçma geldi. Araştırıcam.
Ayrı konu açabilirsiniz hocam daha detaylı cevaplar gelir.

Size gönderilen ürünü kabul etmek zorunda değilsiniz. Gelen kargoyu kabul etmeyin ve iade olarak geri gitsin göndericisine. Sonrasında paranızı size iade etmezlerse THH başvurarak paranın iadesini talep edebilirsiniz.

Hayır bu konuyu kapsamaz. 2'li 3'lü satıp sizi bir tercihe yönlendirme durumu da buna dahil olmaz çünkü dediğiniz gibi satılsa dahi size hazır ürünleri satıyorlar. Öyle olsa siteler üzerinden toplayarak (seçim yaparak) aldığımız sistemleri iade edemezdik.

Söz konusu B fıkrasını özel yapım ürünler olarak değerlendirebiliriz. Örnek verecek olursam isim ve soy isim yazdırdığınız kalemler. Veya siz X markanın Y model bir kasasını istediniz ama kasanın üzerine lazerle AAAA yazdırdınız. Bunlar tüketicinin istekleri doğrultusunda veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda yaptırılan ürünler olduğu için cayma hakkını kullanamazsınız. Tabi bu ürünlerde ( Siz Velydagi yazılmasını istediniz ama gelen üründe Velydao yazıyorsa bu ayıptır mesela) de ayıp olduğu hallerde yine seçimlik haklarımızı kullanmamızda herhangi bir engel bulunmamaktadır.​
Bu şekilde çok yardımcı oldu bir arkadaş sağolsun. Fakat süreç ne kadar sürüyor şimdi o önemli ekonomi stabil değil sonuçta ona bağlı olarak yapmayı düşünüyorum çünkü şu an elime geçmesi lazım bir de sonradan bir şey ifade etmeyecek, bu kısım da üzücü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı