15000 TL yazılım için laptop önerisi

sYetkin

Picopat
Katılım
3 Şubat 2022
Mesajlar
78
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi, sağlıklı günler. Bir arkadaşım yazılım için bir kursa kaydoldu ve bunun için bir dizüstü bilgisayar arıyor. Sistemin hızlı çalışması ve yavaşlılık yaşamaması adına güzel bir laptop önerisi bekliyorum. Ara sıra oyunlar da oynar ama çoğu zaman programlarla uğraşacak. Sanıyorum ki bunun için iyi bir ekran kartından ziyade iyi bir işlemci, okuma/yazma değerleri iyi olan M.2 SSD ve 2x8 toplamda 16 GB iyi RAM'lara sahip bir dizüstü bilgisayar arıyoruz. SSD 500GB bu tarz işler için yeterli olur mu yoksa 1TB daha iyi mi olur? Söyleyeceklerim bu kadar, cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

bütçe 10.000 TL ile 15.000 TL arası.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir arkadaş bu modelin ekrana sıcak hava üflediğini ve 2-3 yıl sonra bu modeli kullanan herkesin sıkıntı yaşayacağını söylüyordu. Ne kadar doğru bilemem. Ideapad Gaming 3 alınır mı?
Bir sorun olmaz, günümüzde çoğu laptop ekrana doğru hava üflüyor, kendi kullandığım model de ekrana doğru üflüyor fakat herhangi bir zarar görmedi.
 
Öncelikle önerin için teşekkür ederim. @egeoz316

Fakat şöyle bir şey bunu söylemedim. Arkadaşım daha önce bilgisayarla ilgilenmedi. Oyun oynamayacağını söyledi. 3050 Tİ ekran kartı bu diğer parçaları düşürüyor. Ekran kartının çok iyi olmasına gerek yok. Aksine diğer parçalar daha iyi olursa çok daha iyi olur. Bütçe 15 bine kadar çıkabiliriz dedim ama 10-15 arası dedim. Gidip en pahalıyı önermezseniz sevinirim. İsteğe göre fiyat ne kadar az olursa o kadar iyi, teşekkürler. Öneriler bekleniyor.
 

Geri
Yukarı