15000 TL'ye laptop önerisi

AsilTÜRK

Decipat
Katılım
6 Temmuz 2022
Mesajlar
3.295
Çözümler
5
En fazla 15000 TL bütçem var. İndirim kovalıyorum bir yerden düşer mi diye ama göremedim. Önerdiğiniz sağlam bir laptop var mıdır? Yazılımla ugrasıyorum seneye mühendisliğe geçeceğim. Önerileri buna göre alabilirim...
 
Hocam yanıtınız için teşekkür ederim.
Bende su an Ryzen 7 4800H.
1660 Ti.
16 GB'li HP laptop var. Bendeki cihazı kardesime vereceğim yerine daha iyisini almak istiyorum. Bendeki verip bunu almak mantıklı mı?

Sizdeki cihaz bundan daha iyi hocam, 3050 olsa bile sadece teknoloji anlamında daha iyi 1660 Ti kas gücünde rahatça geçiyor bu cihazdaki 60W versiyonu.
 
Max Q olsa bile daha iyi çünkü Aspire'daki de TDP olarak düşük, VRAM gibi artilarida var. Doğru düzgün bu civarlarda daha fazla performans verecek cihaz pek düşmez.
 
Hocam yazılım mühendisliğine başlayacaksanız Intel alın. Intel'in bazı özellikleri yazılımda çok işe yarıyor örneğin mobil programlamada laptop içerisinde Android emulator açtığınızda onun daha hızlı çalışmasını sağlayan bir özelliği var. Şu an adını unuttum ama Google'larsanız bulursunuz. Bu gibi özelliklerinden dolayı Intel + NVIDIA. NVIDIA da aynı şekilde yapay zeka geliştirirken daha hızlı çalışmasını sağlayan ve daha farklı ekstra özellikleri var.
 

Geri
Yukarı