15000 TL'ye laptop önerisi

Hocam yazılım mühendisliğine başlayacaksanız Intel alın. Intel'in bazı özellikleri yazılımda çok işe yarıyor örneğin mobil programlamada laptop içerisinde Android emulator açtığınızda onun daha hızlı çalışmasını sağlayan bir özelliği var. Şu an adını unuttum ama Google'larsanız bulursunuz. Bu gibi özelliklerinden dolayı Intel + NVIDIA. NVIDIA da aynı şekilde yapay zeka geliştirirken daha hızlı çalışmasını sağlayan ve daha farklı ekstra özellikleri var.
Hocam bunları az çok biliyorum da bana laptop önerisi lazım. F/p bakınıyorum hali hazırda sağlam bi laptop var fakat kardesim de istiyor ona bendekini verip daha iyisini almayı düşünüyorum ama bu fiyata bendeki cihazın üstünde olan bi laptop göremedim.
Bendeki cihazın özellikleri; ryzen 7 4800h
16gb ram
1660ti max q
1tb hdd
256gb ssd
 
Sıfır 15 bine daha iyisini bulamazsınız normal şartlarda. İkinci el bakarsanız da 8 çekirdekli Intel yine 15 bine bulamazsınız gibi. Bulsanız bile ekran kartı daha iyi olmayacaktır. İkinci el i7-10. ya da 11. nesil bulabilirsiniz onlar da sonu 750H olanlar 6 çekirdek oluyordu sanırım... Ekran kartı olarak da içlerinde GTX 1660 - RTX 2060 falan bulabilirsiniz. Yani ekran kartı olarak daha iyisini bulabilirsiniz ancak işlemci olarak daha güçlü Intel bulabileceğinizi pek sanmıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı