1500TL bütçe ile işlemci soğutucusu önerisi

Hocam 11400F için düşünüyorum. Nasıl sıcaklık değerleri?
RDR, CoD MW II, Ready or Not oynuyorum Topaz ve Adobe uygulamaları da kullanıyorum sıcaklıklar da mâlum 70 dereceyi görmedim.

Topaz Video uygulamasında sıcaklık 75'e çıktı. Uygulama çok ağır bir uygulama ama. Yüzde yüz CPU ve GPU yiyor. Bu arada bu değerler oyunlar ultra ayarlardayken değil. Orta-yüksek karışık.

Son düzenleme:

Stok fanla 80-85 arası oynuyorum ultrada oyunları farkı ne değer mi almak için.

Eskiden 140 mm fanlı ve büyük radyatörlü DeepCool Lucifer V2 diye bir efsane varmış, kullanan herkes çok memnun. SE-214-XT'den 10 derece daha serin çalışıyor. Şimdilerde yanına yaklaşabilen uygun fiyatlı soğutucuları bulamıyoruz. Piyasada birkaç model dışında ürün yok zaten. Ben de arayıştayım.

Eğer 75 derece alacaksam ultrada oynayıp 10 derece için değmez.

Eğer 75 derece alacaksam ultrada oynayıp 10 derece için değmez.
Bilmiyorum herkeste farklı mı ama ben i5-12400F'te SE-214-XT ile boştayken 30-32 derece, oyunda 62-66 derece civarında değerler gördüm. Soğutucu fabrika arızalı çıkmasaydı (fanı tıkırtı sesi yapıyordu) iade etmezdim. DeepCool Lucifer V2 için de HB yorumunda boşta 28-31, oyunda 42-54, tam yükte 58 derece deniyordu. (Bir de bu soğutucunun minimum fan dönüş hızı 300rpm olduğundan çok sessizmiş.) Bence çok iyi. Böyle serin tutacak, sessiz çalışacak ve bütçe dostu (en fazla 1800 lira falan) bir kule tipi soğutucu arıyorum.

DeepCool Assassin III iyi görünüyor ancak satışta değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…