Shuriken fiyatına göre verdiği özellikleri iyi bir klavye, malzeme kalitesi kötü ama fiyatına göre bakacaksak kabul edilebilir. Bir de switchleri baya kalitesiz, 1 sene içinde ekstra olarak switch masrafı çıkarabilir sana.1500TL'ye kadar klavye bakıyorum, mekanik red switch tercih ediyorum genelde ama mavi gibi sesli olmadıktan sonra hepsi olur. Shuriken Es10 Sanseı Rgb Mekanik Türkçe Klavye 1.06inç Tft - Lcd Ekran - Red Switch - Fiyatı, Yorumları bu ürün hoşuma gitti, Gamenote KB884l ile aynı ürünmüş, switchler değişiyor demişler.
https://www.vatanbilgisayar.com/ram...switch-gaming-klavye-krem-kahverengi-gri.html bu ürünü dün Vatan'da gördüm çok hoşuma gitti ancak membrane. Bu tasarımda mekanik bir şey varsa süper olur. Bütçe 2 bin TL'ye esneyebilir.
https://www.sinerji.gen.tr/royal-kl...p_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel nasıldır?
Shuriken fiyatına göre verdiği özellikleri iyi bir klavye, malzeme kalitesi kötü ama fiyatına göre bakacaksak kabul edilebilir. Bir de switchleri bayağı kalitesiz, 1 sene içinde ekstra olarak switch masrafı çıkarabilir sana.
O yüzden bütçen varken en baştan biraz daha üst modellere yönelmeni öneririm.
Hocam sizi yıllarca üzmeyecek ürünler hotswap, güzel Switch'lere sahip ve kablosuz en az 1000Hz raporlamalı bir mekanik klavye olacaktır. Manyetik elbet o fiyatlara da var ama yani abartı derecede rekabetçi oyunlar oynamayacaksanız mekanik klavye çok daha keyif veriyor. MSI veya ROG ravsiye etmem bu durumda. Çünkü bir switch bozuldu mu tek seçenek servise göndermek oluyor. Hotswap'ta kutudan zatne illa 2 3 yedek switch çıkar. Bozulanı cımbızla çıkarıp yerine yenisini takıyorsunuz olup bitiyor.
Olabildiğince iç dolgu malzemeleriyle donatılmış ve lineer veya tactile switch klavye almanız yeterince keyif verir size. 1 seneyi aşkın Aula F75 kullanıyorum kendi keycaps setim ile ve öyle keyif veriyor ki. 2 3 sene daha rahatlıkla götüreceğine inanıyorum. Bir sorun olsa da büyük ihtimalle pilinde falan olur diye düşünüyorum. Ya da birkaç switch kafayı yer onları da değiştiririm kutusundan çıkan yenileriyle. Kablosuz performansı da gayet yerinde.
Eki Görüntüle 2607011
Eki Görüntüle 2607012
Bu arada MSI hotswap belirtmeyi unuttum. Ama iç yapısını bilmiyorum. Aula F75'in içinde 6 7 katman var sırf yalıtım ve daha iyi bir yazım hissiyatı verebilmesi için.
Rog strix önermem, fiyatını hak eden bir klavye değil.Bu mu daha iyi Aula mı?
@KafadanKontak peki ani bir kararla bütçemi 4K yapsam beni yıllar boyu asla üzmeyecek fazlasıyla kaliteli hangi ürünü alabilirim?
ASUS ROG Strix Scope RX Mekanik Gaming Klavye iyi mi bunlar?MSI FORGE GK600 TKL WIRELESS SKY Gaming Klavye
MSI FORGE GK600 TKL WIRELESS, hem 2.4GHz kablosuz, hem Bluetooth, hem de kablolu olarak çalışabilen bir TKL klavyedir.www.laptop.com.tr
@Yuiis
Kullanırsın hocam.Hocam bu klavyelerin pili giderse ya da ne bileyim zamanla bataryalar ömrünü dolruryor ya hani, kablolu şekilde kullanamaz mıyız?
Hocam bu klavyelerin pili giderse ya da ne bileyim zamanla bataryalar ömrünü dolruryor ya hani, kablolu şekilde kullanamaz mıyız?
Hocam bir de o klavyeye 3300 asla verilmez. O fiyata hem yazılımı olan hem kasa içi donanımı hem de switch'leri 3 5 kat daha iyi olan klavyeler var. Ama en basitinden çok bütçede açılmayayım ama keyif de alayım derseniz ve İngilizce yani küçük Enter'lı tuş takımı sizin için sorun olmazsa Aula F75 veya benzeri modeller bile bakabilirsiniz 2000 TL altı. Birçoğu MSI'dan 2 kat daha mantıklı tercih olacaktır.Rog strix önermem, fiyatını hak eden bir klavye değil.
Sebeplerini @KafadanKontak hocam çok iyi anlatmış zaten.
GK600 donanım olarak güzel bir klavye ama klavyeye driver koymamışlar. Üstüne üstlük bu yeni çıkan bir model, bu devirde bin liralık klavyelere bile driver koyuyorlarken MSI zahmet edip basit bir driver bile koymamış. Yine RGB ışıklarını falan ayarlayabiliyorsun klavye üstünden ama tuş atamalarını driver olmadan yapamazsın mesela yada sağ üstteki ekrana GIF koyamazsın. ( Diğer bu tarz ekranlı klavyelerde koyuluyor.)
Belki bunlar sizin için önemli şeyler değildir ama yine de bir klavyeye bu kadar veriyorsam basit de olsa bir driveri olmasını isterdim ben.
Kullanırsın hocam.
Bataryaları öyle kolay kolay gitmez hocam. Ama evet bataryayı tamamen sökseniz bile kablo takarak kullanabilirsiniz.
Hocam bir de o klavyeye 3300 asla verilmez. O fiyata hem yazılımı olan hem kasa içi donanımı hem de Switch'leri 3 5 kat daha iyi olan klavyeler var. Ama en basitinden çok bütçede açılmayayım ama keyif de alayım derseniz ve İngilizce yani küçük Enter'lı tuş takımı sizin için sorun olmazsa Aula F75 veya benzeri modeller bile bakabilirsiniz 2000 TL altı. Birçoğu MSI'dan 2 kat daha mantıklı tercih olacaktır.
Bataryaları öyle kolay kolay gitmez hocam. Ama evet bataryayı tamamen sökseniz bile kablo takarak kullanabilirsiniz.
Hocam bir de o klavyeye 3300 asla verilmez. O fiyata hem yazılımı olan hem kasa içi donanımı hem de Switch'leri 3 5 kat daha iyi olan klavyeler var. Ama en basitinden çok bütçede açılmayayım ama keyif de alayım derseniz ve İngilizce yani küçük Enter'lı tuş takımı sizin için sorun olmazsa Aula F75 veya benzeri modeller bile bakabilirsiniz 2000 TL altı. Birçoğu MSI'dan 2 kat daha mantıklı tercih olacaktır.
ROG STRIX önermem, fiyatını hak eden bir klavye değil.
Sebeplerini @KafadanKontak hocam çok iyi anlatmış zaten.
GK600 donanım olarak güzel bir klavye ama klavyeye driver koymamışlar. Üstüne üstlük bu yeni çıkan bir model, bu devirde bin liralık klavyelere bile driver koyuyorlarken MSI zahmet edip basit bir driver bile koymamış. Yine RGB ışıklarını falan ayarlayabiliyorsun klavye üstünden ama tuş atamalarını driver olmadan yapamazsın mesela ya da sağ üstteki ekrana GIF koyamazsın. ( Diğer bu tarz ekranlı klavyelerde koyuluyor.)
Belki bunlar sizin için önemli şeyler değildir ama yine de bir klavyeye bu kadar veriyorsam basit de olsa bir driveri olmasını isterdim ben.
Kullanırsın hocam.