16 Çekirdekli Ryzen 7000 İşlemci İlk Kez Ortaya Çıktı

Eğer R7 8 çekirdekte kalırsa Intel'in pek de canı yanmaz gibi. Anca 5.2 GHz falan yaparsa oyunlarda geçer.

IPC artışlarını, mimari yeniliğini ve çekirdek başına verimliliğin, üstüne üstlük watt başına performansı görmezden gelmek ne bileyim.
IPC artışlarını, mimari yeniliğini ve çekirdek başına verimliliğin, üstüne üstlük watt başına performansı görmezden gelmek ne bileyim.

Tek temennim şu fiyatları Intel'in aşağıya çekmesi. Gerçi çekse kaç yazar 10700K sistemi satsam yine toplayamam. Elimdekinin kıymetini yeni yeni anlıyorum.
 
Arkadaşlar ümidinizi kaybetmeyin AM4 soketi 5 yıl destek aldı AM5 soketide AM4 kadar destek alırsa 2023 ve 2024 yılında AM5 sistem toplayabiliriz anlayan anladı :D. Bu yüzden kenarda para biriktirmeye devam edelim. :)
 
İşlemciler sadece çekirdek sayısı ve frekanstan ibaret olsaydı hiçbir firma mimari ve soket değiştirip durmaz, hep aynı platform üzerinden giderlerdi.

Ana etkenler frekans çekirdek ve ıpc kazanımıdır zaten bularda önemli artışlar için soket değişikliği yapılıyor.
Çekirdek sayısı oyun için pek önem arz etmiyor. Ayrıca daha DDR5'e rağmen oyunlarda Ryzen 5000'i zar zor geçebiliyor. Ryzen 7000 serisinin 12. neslin gerisinde kalma ihtimali yok.

DDR5'e rağmen? DDR4'ün geçtiği oyunlar var Intel tarafında DDR5'in şu an başarısız olduğu gayet açık.
 
@fromhell1 @KeyN_N @Strider0628 Evet ama Intel'in 13. nesil Raptor Lake işlemcilerde E-Core sayısını iki katına çıkaracağı söyleniyor. Oyunda çekirdek sayısı fark ettirmese de çoklu çekirdekte fark ediyor. Intel 13. nesilde i5'te bile 14 çekirdeğe (6P+8E) geçecekken AMD böyle kalmamalı bence.
 
Son düzenleme:
@fromhell1 @KeyN_N @Strider0628 Evet ama Intel'in 13. nesil Raptor Lake işlemcilerde E-Core sayısını iki katına çıkaracağı söyleniyor. Oyunda çekirdek sayısı fark ettirmese de çoklu çekirdekte fark ediyor. Intel 13. nesilde i5'te bile 14 çekirdeğe (6P+8E) geçecek iken AMD böyle kalmamalı bence.
13.nesilde E Core'lerın performans ve verimliliği ne kadar iyileşecek orası hala kafalarda bir soru işareti fakat asıl önemli olan olay özellikle de söz konusu yüksek performans kazanımında P Core'larda bence. Açıkçası 12.nesil ile çok büyük bir farkın olmayacağı yönünde bir öngörüm var, 7000 serisi tokatlayacak gibi ama tabii bu filmi sırtımızı dayayıp izlemek de bize düşer şimdilik 🙂
 
Intel'in beceriksizliği sağ olsun AMD Ryzen 7000 serisiyle piyasanın içinden geçecek gibi duruyor yeni tekel hayırlı olsun 7600X'e 400 dolar fiyat çekerler artık.
 

Geri
Yukarı