Çözüldü 16 GB olan RAM 2 GB olarak gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

leyms

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Sabah bir sorunum yoktu ve bilgisayarımda ağır bir oyun olan Elden Ring'i oynayabiliyordum. Yani sabah bu problemin olduğunu sanmıyorum. Sonrasında bilgisayarımı kapatıp akşam tekrar açtığımda Valorant'a girmeyi denedim. İlk başta yükleme ekranında kendi kendine kapandı. Sonra tekrar açmayı denedim ve tekrar kapandı. Görev yöneticisine girdiğim zamanda RAM'in 2 GB olarak yazdığını gördüm. Zaten bilgisayar donmaya başlamıştı. Donanıma ayrılmış bellek ise 14 GB yazıyordu. Normalde RAM'im 16 GB. Bu sorum Valorant'a girdim diye mi oldu yoksa Valorant'ı açmadan önce zaten böyle miydi bilmiyorum. O yüzden her detayı vermek istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

20250423_202656.jpg

IMG-20250423-WA0020.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar yardımcı olan herkese teşekkürler, sorun kendi kendine çözüldü. Dün akşam ne olur ne olmaz diye Windows Defender'dan tam virüs taraması yaptım. Uzun sürdüğü için bilgisayarı açık bırakıp yattım. Az önce uyandım ve baktığımda hiç tehdit bulmadı. Görev Yöneticisi'nden tekrar baktığımda hala 2 GB RAM'im vardı. Ben de bilgisayar dün geceden beri açık oldu yeniden başlattım. Yeniden başlattıktan sonra tekrar 16 GB RAM oldu. Garip bir şekilde düzeldi kendi kendine. Anlamadım neden olduğunu. Yardımcı olan herkese teşekkürler, iyi günler.
Şuradaki çözümü dener misin?

Öncelikle herkese merhaba. Sabah bir sorunum yoktu ve bilgisayarımda ağır bir oyun olan Elden Ring'i oynayabiliyordum. Yani sabah bu problemin olduğunu sanmıyorum. Sonrasında bilgisayarımı kapatıp akşam tekrar açtığımda Valorant'a girmeyi denedim. İlk başta yükleme ekranında kendi kendine kapandı. Sonra tekrar açmayı denedim ve tekrar kapandı. Görev yöneticisine girdiğim zamanda RAM'in 2 GB olarak yazdığını gördüm. Zaten bilgisayar donmaya başlamıştı. Donanıma ayrılmış bellek ise 14 GB yazıyordu. Normalde RAM'im 16 GB. Bu sorum Valorant'a girdim diye mi oldu yoksa Valorant'ı açmadan önce zaten böyle miydi bilmiyorum. O yüzden her detayı vermek istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

Eki Görüntüle 2476435

Eki Görüntüle 2476436

Siz bir işlem yaptınız mı?
Bellek ayarı için.
Ekran kartınızın bölümünden ekran resmi ekler misiniz?
Bazı ekran kartları paylaşımlı bellekten alıyor.

Şuradaki çözümü dener misin?

Teşekkürler ama hayır bu çözüm işe yaramadı. Zaten seçili değilmiş bu ayar.

Siz bir işlem yaptınız mı?
Bellek ayarı için.
Ekran kartınızın bölümünden ekran resmi ekler misiniz?
Bazı ekran kartları paylaşımlı bellekten alıyor.
Hayır herhangi bir işlem yapmadım. Kendi kendine oldu. İstediğiniz fotoğraf bu mu acaba?
IMG-20250423-WA0023.jpg

Hayır herhangi bir işlem yapmadım. Kendi kendine oldu. İstediğiniz fotoğraf bu mu acaba? Eki Görüntüle 2476460

BIOS'tan kontrol edin. Orada gerçek değeri görüyorsanız. Ona göre çözüm ararsınız.

Hayır herhangi bir işlem yapmadım. Kendi kendine oldu. İstediğiniz fotoğraf bu mu acaba? Eki Görüntüle 2476460

Kendi kendine olması işi zorlaştırıyor.
Sistem özellikleri neler?
Eğer 2x8 RAM'in varsa, Slot 1-3 takılı olması gerek, önce BIOS'ta default ayarlarla dene, olmazsa RAM'leri çıkartıp 2-4 slotlarına takarak bir dene.
Bir de Windows'un dünden bugüne yaptığı güncellemelere göz at.

BIOS'tan kontrol edin. Orada gerçek değeri görüyorsanız. Ona göre çözüm ararsınız.

BIOS'da böyle 16 GB gösteriyor anlayamadım.

20250423_214856.jpg

Kendi kendine olması işi zorlaştırıyor.
Sistem özellikleri neler?
Eğer 2x8 RAM'in varsa, slot 1-3 takılı olması gerek, önce BIOS'ta default ayarlarla dene, olmazsa RAM'leri çıkartıp 2-4 slotlarına takarak bir dene.
Bir de Windows'un dünden bugüne yaptığı güncellemelere göz at.

2x8 var evet ama iki tane RAM slotum var. En son bugün Defender için bir güvenlik zekası güncellemesi yapmış. Önemli olduğunu sanmıyorum. Onun haricinde yakın bir zamanda başka güncelleme yok.

Acaba virüs olma ihtimalı var mı?

BIOS'da böyle 16 GB gösteriyor anlayamadım.

Eki Görüntüle 2476477

2x8 var evet ama iki tane RAM slotum var. En son bugün Defender için bir güvenlik zekası güncellemesi yapmış. Önemli olduğunu sanmıyorum. Onun haricinde yakın bir zamanda başka güncelleme yok.

Acaba virüs olma ihtimalı var mı?
Yok virüs için çok anlamsız bir hareket olur kullanıcı bilgisayarında. 🤔

BIOS'u default'a alıp baştan başlattığında bir değişiklik oldu mu?
BIOS güncellemen var mı peki baktın mı? Varsa yapar mısın beta alpha olmasın sadece.

Arkadaşlar yardımcı olan herkese teşekkürler, sorun kendi kendine çözüldü. Dün akşam ne olur ne olmaz diye Windows Defender'dan tam virüs taraması yaptım. Uzun sürdüğü için bilgisayarı açık bırakıp yattım. Az önce uyandım ve baktığımda hiç tehdit bulmadı. Görev Yöneticisi'nden tekrar baktığımda hala 2 GB RAM'im vardı. Ben de bilgisayar dün geceden beri açık oldu yeniden başlattım. Yeniden başlattıktan sonra tekrar 16 GB RAM oldu. Garip bir şekilde düzeldi kendi kendine. Anlamadım neden olduğunu. Yardımcı olan herkese teşekkürler, iyi günler.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı