Çözüldü 16 GB RAM 8 GB görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

faruktbk

Kilopat
Sorun başlıkta belirttiğim gibi arkadaşlar. Sisteme bir parça takıp çıkardığımda oluyor. Belleklerin yerini değiştirip sistemi açınca bazen düzeliyor ama her zaman değil. Yardımcı olursanız sevinirim. Sistem özelliklerim şu şekilde:
- MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8 GB - ekran kartı.
- AMD Ryzen 5 2600 - işlemci.
- MSI B450 Gaming Plus Max - anakart.
- G.Skill 2x8GB 3200MHz (F4-3200C16D-16gvkb) - RAM.
- Crucial 1TB NVMe (CT1000P2SSD8) - SSD.
- Adata SU650 480GB - SSD.
- Corsair H100X - soğutucu.
- Corsair Carbide 400r - kasa.
- Xigmatek X-Power 650 - PSU.

MSI_SnapShot_01.jpg

Ekran görüntüsü 2023-03-31 165224.png

Ekran görüntüsü 2023-03-31 173634.png

Çözüm
Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. Sorunu çözdüm. Belleklerin yerini değiştirip BIOS sıfırladım.
Sorun başlıkta belirttiğim gibi arkadaşlar. Sisteme bir parça takıp çıkardığımda oluyor. Belleklerin yerini değiştirip sistemi açınca bazen düzeliyor ama her zaman değil. Yardımcı olursanız sevinirim. Sistem özelliklerim şu şekilde:
- MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8 GB - ekran kartı.
- AMD Ryzen 5 2600 - işlemci.
- MSI B450 Gaming Plus Max - anakart.
- G.Skill 2x8GB 3200MHz (F4-3200C16D-16gvkb) - RAM.
- Crucial 1TB NVMe (CT1000P2SSD8) - SSD.
- Adata SU650 480GB - SSD.
- Corsair H100X - soğutucu.
- Corsair Carbide 400r - kasa.
- Xigmatek X-Power 650 - PSU.

Eki Görüntüle 1721800

Eki Görüntüle 1721798

Eki Görüntüle 1721799

Sorun büyük ihtimalle RAM de veya RAM soketindedir.

Bu sorunun aynısını yaşayan kullanıcılar var. Arkadaşım da yaşadı. İşlemcisini çıkarıp takmasını söyledim. Çıkarıp taktı ve sorun çözüldü. Soğutucunun aşırı baskı uygulamasından kaynaklı bir problem gibi geliyor bana. İçindeki bellek kontrolcüsü düzgün çalışamıyor olabilir.

İşlemciyi çıkarıp takın, taktıktan sonra soğutucuyu aşırı derecede sıkmayın. Zorlandığı yerde hafif döndürüp bırakın. Tam olarak bu şekilde çözdük çünkü.

Son düzenleme:
Bu sorunun aynısını yaşayan kullanıcılar var. Arkadaşım da yaşadı. İşlemcisini çıkarıp takmasını söyledim. Çıkarıp taktı ve sorun çözüldü. Soğutucunun aşırı baskı uygulamasından kaynaklı bir problem gibi geliyor bana. İçindeki bellek kontrolcüsü düzgün çalışamıyor olabilir.

İşlemciyi çıkarıp takın, taktıktan sonra soğutucuyu aşırı derecede sıkmayın. Zorlandığı yerde hafif döndürüp bırakın. Tam olarak bu şekilde çözdük çünkü.

Cevabınız için teşekkür ederim. Yazdıklarınızı denedim, termal macunu da yeniledim fakat durum hala aynı. Acaba satın almış olduğum bellekler işlemcim ile uyumlu olmadığından mı böyle bir durumla karşılaşıyorum sizce? Eğer tüm parçalar uyumlu ise ve parçalardan herhangi biri arızalı ise sorunlu olan parçayı garantiye göndereceğim fakat hangisi olduğu konusunda da bir fikrim yok.

8 GB donanıma ayrılmış görünüyor.
Ekran görüntüsü 2023-03-31 173634.png

Termal macun uygularken taşma, sebep olabiliyormuş.

Aynı donanıma bende sahibim. Ne zaman bilgisayarı temizlesem bu sorunu yaşıyorum. Bazen işlemciyi söküyorum takıyorum düzeliyor. Daha önce 1650 super kullanıyordum yeni 3060 aldım bir taktım yine aynı sorun. İyi de ben işlemciyi veya ramleri sökmedim ki. Neden ekran kartını değiştirince bu sorun oluyor? Dikkat ediyorum da genelde bu sorun r5 2600 ve 2600x islemcilerde meydana geliyor.

Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. Sorunu çözdüm. Belleklerin yerini değiştirip BIOS sıfırladım.

Belleklerin yerini değiştirip BIOS sıfırlamasak ta olur mu? Bende de aynı sorun var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı