16 GB RAM 8 GB olarak görünüyor

ErmanLee

Decapat
Uzun zamandır kullandığım bilgisayarımda görev yöneticisine bakarken 16 GB RAM değil de 8 GB RAM olarak gördüm ve 8GB RAM'in donanıma ayrılmış olarak gördüm. BIOS update yaptım fakat sorunum çözülmedi. Ayrıca sıkıntı RAM'lerimde mi yoksa farklı bir sıkıntı mı var? Bilgisi olan varsa bir yardımcı olabilir mi bu durum çok canımı sıkıyor.. Teşekkürler.

Sistem özelliklerim;

Anakart: MSI B350M Gaming Pro
Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti
İşlemci: Ryzen 5 1600X
RAM: 2X8 g. Skill Ripjaws (2133 MHz)

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada durumun özeti şu 8 GB bellek sistem için ayrılmış görünüyor. Tam olarak doğru kelimeleri seçememiş olabilirim. Sisteminde 16 GB RAM var fakat 8 GB sistem tarafından kendisine ayırıp sana kalan 8 GB ı kullanımına sunuyor. Bunun tam olarak çözümünü bilmiyorum fakat kullanılabilir RAM miktarını ayarlamayı araştırmanızda fayda var.

Hayır hocam öyle olsa Sadece Windows da olurdu diye biliyorum. BIOS da da 8G olarak gözüküyor. Bence bir yanlış var..
//
2X8 2133 MHZ denilmiş BIOS da 1 modül 2400MHZ, diğeri 2133MHZ sanırım(emin değilim) şu XMP profili denilen şey ile alakası olabilir yanlış bilmiyorsam.

Optimized Default, Bios reset ayarlarına dönermisin sanki. Memory Hole Remap gibi bişiy etkin.
Hocam bios zaten deafult ayardaydı. Bu sabah olabilir diye güncelledim ama bir şeye yaramadı ayrıca memory hole remap etkin olmaması gerekiyor çünkü bu ayarlarla daha önce hiç uğraşmadım.

Bende bundan şüphelenmeye başladım çünkü aynı ramler olduğuna eminim. Kapsamlı bir bilgisi olan var mı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…