Anakartım B350 Tomahawk. Belleklerim Corsair Vengeance LED 3200 MHz. Bugün BIOS update yaptım daha sonra güncelleştirmeler yapıldı ve fark ettim ki belleklerimden biri kullanılamıyor. Eskiden kullanılabilen 15.95 GB iken şu an 7.95 yazıyor. Ne yapabilirim?
Bellekleri anakart klavuzunda belirtilen slotlara taktığınızdan emin olun. Slotlar doğru ise bellekleri çıkarıp sağlıklı bir şekilde tekrar monte edin.
İlgin için teşekkür ederim sorunu çözdüm. Sistem ayarlarından ufak bir değişiklikle kullanılabilir RAM kapasitesini 16384 MB olarak belirledim ve bir anda 15.5 GB kullanılmaya başlandı. 16 olmasa da idare eder.
Dostum RAM'ları hangi frekansta kullanıyorsunuz? Bir sorum daha olacak; Aynı anakart bende de var yeni BİOS güncellemesi mi geldi? Tatilde olduğum için bilmiyorum.
Nedir bu çektiğimiz bu anakarttan ya. Aldığıma çok pişman oldum. Keşke Gıgabyte veya Asus alsaydım diyorum.
Bu arada XMP açıp frekansı yükselttiğinde de mi bilgisayar kapanıyor?
Nedir bu çektiğimiz bu anakarttan ya. Aldığıma çok pişman oldum. Keşke Gıgabyte veya Asus alsaydım diyorum.
Bu arada XMP açıp frekansı yükselttiğinde de mi bilgisayar kapanıyor?
En son BIOS güncellemesi 22 Haziran'da gelmiş. Bu arada XMP'yi açmadan denedim. Biliyorum yükseltmek için açmam gerekli ama o an açamazdım. Şu an bu şekilde devam ediyorum.
En son BIOS güncellemesi 22 Haziran'da gelmiş. Bu arada XMP'yi açmadan denedim. Biliyorum yükseltmek için açmam gerekli ama o an açamazdım. Şu an bu şekilde devam ediyorum.
Bizde Vatan Bilgisayar'da aynı şekilde XMP'yi açmadan denedik sistem çalışmadı. Sonra BİOS pilini çıkarıp taktık sistem çalıştı. Şuan korkuyorum XMP'yi açsam mı açmasam mı diye yine aynı sorunla karşılaşırmıyız? :/