16 GB RAM oyunlar için yeterli mi?

PC toplayacağım. 16 GB RAM oyunlar için ne kadar yeterli şu an? Oyun testlerine baktığımda oyunlar 10 GB üstü RAM harcıyor çoğu.

Oldukça yeterli. Ama oyunlar için daha önemli olan şey ekran kartıdır. Ortalama 6 GB'lık bir ekran kartı idealdir. 8 GB RAM'i olan ama 12 GB ekran kartı olan bir oyuncu 16 GB RAM'i ama 2 GB ekran kartı olan oyuncudan öndedir.

24 veya 32 öneririm hem geleceğe yatırım hem de acayip rahat oluyor.
16+8 kombinasyonu sıkıntı çıkarmasın uyumluluk konusunda?

Eski Warzone dışında herhangi bir oyunun 1080P'de 16 GB RAM'de sıkıntı yaşadığına şahit olmadım. Piyasada oynanabilecek neredeyse tüm AAA oyunları 16 GB RAM ile sıkıntısız oynadım. Sadece Warzone oynarken RAM yetmemişti, ALT+TAB attığımda bilgisayarın kastığını ilk kez hissetmiştim. Ama tabii ilerleyen zamanlarda gelecek oyunlar için 16 GB yeterli olmayacaktır.
2K'da kullanacağım. Çözünürlük arttıkça RAM'den çok VRAM'e yük biniyor. Alacağım anakart çift slotlu o yüzden 16 GB'dan çekiniyorum açıkçası ilerisi için. Tek kanal 16 GB'da CPU performansını sınırlıyor. 4 slotlu anakart almak şart oldu gibi.

16+8 kombinasyonu sıkıntı çıkarmasın uyumluluk konusunda?

2K'da kullanacağım. Çözünürlük arttıkça RAM'den çok VRAM'e yük biniyor. Alacağım anakart çift slotlu o yüzden 16 GB'dan çekiniyorum açıkçası ilerisi için. Tek kanal 16 GB'da CPU performansını sınırlıyor. 4 slotlu anakart almak şart oldu gibi.
Bütçe varsa 32 GB alıp kafa olarak rahat etmek daha iyi olur. En azından uzun bir süre yükseltme gereği duymazsınız.

@Metin Eren Türkmen O kadar bütçem yok maalesef. 16+8 kombinasyonu uyumsuzluk çıkarır diye düşünüyorum sence?
Uyumsuzluk çıkaracağını sanmam ama performans konusunda nasıl bir fark olur onu kestiremiyorum. İlk aşamada o zaman 16 GB ile devam edilebilir, ilerleyen dönemde yetersiz geldiğini hissedersen aynı RAM'den 16 GB daha ilave edersin sisteme. Sistemdeki RAM'ler piyasada kolay bulunabilecek RAM'ler olsun en azından ileride yükseltme yapacağın zaman aynı RAM'i bulmakta sorun yaşama.
Bu dediğim şekilde yapmayı düşünürsen de yukarıda dediğin gibi 4 slotlu anakart alman gerek. İlk aşamada 2x8 ilerleyen dönemde 4x8 şeklinde olması için. Sonradan eldeki RAM'leri satmakla uğraşmayıp aynı modelden eklemek daha iyi olur.

Son düzenleme:
16'lık tek RAM alırsan şu anlık yeterli olur. İleride geliştirmek istersen de ikinci yeri doldurursun. 2 tane 8'lik almak gelecekte sorun çıkarabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı