16 GB RAM VS 24 GB RAM

Hali hazırda 3000 Mhz ile kullandığın RAM'lerini 2400'e düşürmekten başka pekte bir şey olacağını sanmıyorum. İntel kullanıyorsan 24 GB yapabilirsin bence ancak AMD ise 3000 Mhz kullanman daha mantıklı olacaktır.

Yanlış Bilgilendirme (Hurafe, Uydurma)
Halihazırda 3000 MHz ile kullandığın RAM'lerini 2400'e düşürmekten başka pek de bir şey olacağını sanmıyorum. Intel kullanıyorsan 24 GB yapabilirsin bence ancak AMD ise 3000 MHz kullanman daha mantıklı olacaktır.
Bak mesela 1333 MHz 8 GB RAM varsa o bir 2666MHz bir 4 GB RAM'e eşittir diye biliyorum.

@flashneuron boş yapma. 4 GB RAM oyunlar için yetmez bu yüzden de sistem harddiskin bir bölümünü RAM olarak kullanır. E harddisk kat be kat daha yavaş ve erişim süresi de daha uzun olduğu için sorunlar olması normal. Ama 16 GB RAM zaten oyunlar için fazlasıyla yeter, üstüne RAM'de boş yer kalır. 16'dan 24'e geçirmek hiç bir performans artışına sebep olmaz oyun konusunda. Ayrıca o 1333 MHz 8 GB'in 2666 4 GB'e eşit olması gibi bir saçmalık yok. RAM dediğin bir çeşit depolama biriminden başka bir şey değil. Kutsal amaçlar yükleme çubukcuklara!

Konu yanlış bilgileri ortaya dökme şöleni gibi olmuş :)

Ne kadar çok RAM, o kadar yüksek performans diye bir olay yok. Yaptığınız işlemler için elinizdeki RAM yeterliyse daha fazlasına ihtiyacınız olmaz. SSD gibi düşünün, 250GB kapasite size yetiyorsa 1TB almanız hız artışı sağlamaz. Hızı etkileyen şey kullanılan arabirim ve buna bağlı olarak okuma/yazma hızı ile IOPS değerleridir. RAM’lerde de aynı mantık. Performansı arttıran şey bellek miktarı değil bellek frekansı ve düşük gecikme değeri olur. Bu nedenle kullanım alanı oyunlar ise;

1) 24 GB 2400MHz CL18
2) 16 GB 3000MHz CL16

ikilisinden ikincisi ile daha iyi performans alırsınız. Single channel, Dual channel konusu işin başka bir boyutu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı