16 GB RAM vs 32 GB RAM

yeto54

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
bilgisayar: rx550 4gb İntel i5 3470 8gb ram :)

telefon: İphone se 1.nesil 64gb
16 GB RAM mi 32 GB RAM mi? Yani oyunlarda ciddi FPS farkı olur mu genel olarak Minecraft'ta nasıl bir fark olur?

Normal shader,modsuz minecraftta bir farkı olacağını zannetmiyorum, daha yüksek gereksinim isteyen oyunlarda farkı olur.

16 GB RAM mi 32 GB RAM mi? Yani oyunlarda ciddi FPS farkı olur mu genel olarak Minecraft'ta nasıl bir fark olur?
Minecraft genel olarak ramlere dayalı olduğu için fark eder. (Tabiki işlemci daha büyük etken) 32gb alırsan daha rahat edersin. Haricinde ram her oyuna etki etmeyedebilir.

Modlu oynayacaksan özellikle 32gb öneririm, yok normal oynayacaksan 16gb gayet yeterli.

Almışken 32 GB alın bence. 16 GB yeterli ama artık çoğu şeyin kaynak tüketimi arttı. Minecraft da RAM'i seven bir oyundur, bilirsiniz. FPS olarak şu anlık önemli bir fark olmaz.

Almışken 32 GB alın bence. 16 GB yeterli ama artık çoğu şeyin kaynak tüketimi arttı. Minecraft da RAM'i seven bir oyundur, bilirsiniz. FPS olarak şu anlık önemli bir fark olmaz.
Katılıyorum, yeni nesil oyunlar ve tarayıcı gibi temel uygulamalara gelen güncellemelerde daha fazla RAM gerekiyor gittikce, bence gelecekte ekstra yükseltmeye ihtiyaç duymamak için 32 ram almanız daha mantıklı olur.

ASUS ROG STRIX G16 4070 140wat Intel i7 13650HX 32 GB versiyonunu alacağım o zaman isteğim chunkları yüksekte oynamak 16 GB yetmeyecek gibi peki 64 ile 32 arasında büyük fark olur mu?

ASUS ROG STRIX G16 4070 140 Watt Intel i7 13650HX 32 GB versiyonunu alacağım o zaman isteğim chunkları yüksekte oynamak 16 GB yetmeyecek gibi peki 64 ile 32 arasında büyük fark olur mu?
64 GB RAM'e oyun için şimdilik pek gerek yok gibi. 32 GB almanızı öneririm. Oyun onun bile tamamını kullanmaz. 16 GB RAM ile Minecraft'ta RAM kullanımı bazen 14 GB civarlarını bulabildiği için 32 GB önerdim, uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.

Tamamdır çok teşekkür ediyorum çözüldü işaretleme yeri yok galiba sonra gelecek işaretlerim gelirse.

Tamamdır çok teşekkür ediyorum çözüldü işaretleme yeri yok galiba sonra gelecek işaretlerim gelirse.
Öneriler için çözüme gerek yoktur. Aklınıza takılan soruları her daim sorabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…