16 GB RAM yanına 8 GB RAM takılır mı?

Evet hocam tahmın ettıgım gibi anakartınız desteklediği en yuksek MHz 2666 MHz - 2400 MHz olarak gosteriyor RAM'lerle alakası yok ASUS PRIME B350M-A AMD B350 AM4 Ryzen™ DDR4 3200+(O.C.) MHz USB 3.1 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da buradan kontrol edebilirsiniz ayrıca RAM'leriniz nedir hocam onları da kontrol edeyim.

Anakartım desteklemese nasıl 3200 MHz'de çalıştırabilirim?
Hocam hem en yüksek 2666 MHz değil, standartı 2666 MHz. Ben bilgisayar, XMP açınca çalışmıyor dedim. Kısacası farklı bellek kapasitesine sahip RAM'leri kullandığım için tam verim alamıyorum.

Hocam 8+8i veyahut 4+4ü ayrı ayrı takınca 3200'de çalışıyor, anakartla alakalı değil.

XMP harici el ile denediniz mi? Ana kartlarda her yuva farklı harfle değerlendirilir ve yuvalar 2-2 dizilir. Sisteminiz de 4 RAM otomatik olarak ayarlanamadığı için manuel yapmanız gerekiyordur. Aslında çok önemli bir sorun değil yalnızca BIOS hakkında bilgisi olmayan insanlar manuel yapmaya korkabilir. Tabii kimse uğraşmak zorunda değil ama buradaki sorunun farklı bellek değerine sahip RAM'ler olmadığını bilmek lazım.

XMP harici el ile denediniz mi? Ana kartlarda her yuva farklı harfle değerlendirilir ve yuvalar 2-2 dizilir. Sisteminiz de 4 RAM otomatik olarak ayarlanamadığı için manuel yapmanız gerekiyordur. Aslında çok önemli bir sorun değil yalnızca BIOS hakkında bilgisi olmayan insanlar manuel yapmaya korkabilir. Tabii kimse uğraşmak zorunda değil ama buradaki sorunun farklı bellek değerine sahip RAM'ler olmadığını bilmek lazım.

Manuel olarak da 3200e çektim gene aynısı oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı