16 GB RAM'den 32 GB RAM'e geçilirse fark olur mu?

  • Konuyu başlatan Lyc
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 3B
:D :D fark olmaz diyenleri gerçekten anlamıyorum, 16 GB RAM varken benim işim web üzerine 10-15 sekme arka planda açıkken aynı zamanda oyuna da girdiğim oluyor ve boşta RAM miktarım 3,4 GB oluyor, 1 hafta önce 32 GB geçiş yaptım o ani kasmalar, donmalar, takılmalar webde ve oyunda 0'a indi :D nasıl fark olmaz acaba.

İşte o tamamen kullanıcı deneyimiyle alakalı, bana mesela 128 GB RAM anca yetiyor. Ama başkasında durum farklı olabilir.
 
Ben 64 kullanıyorum. Aynı anda bir çok program kullanıyorum, render almam da gerekiyor onu beklerken oyun da oynuyorum. 3 farklı tarayıcıda ellişer farklı sekme açık. O sebeple iyi ki geçmişim diyorum.
 
Bende 32 kullanıyorum arkada 10 sekme açık ve oyunda açıyorum. Sekmeler tekrar yüklenmiyor fazla RAM gerçekten iyi oluyor.
Epic Steam ve EA Play otomatik açılıyor açık kullanıyorum.
 
FPS artışına etkisi olmaz sistemi rahatlatır. Arka planda uygulama açık iken oyun oynarsan drop sorunların azalır. OBS vs kullanıyorsan yinme aynı şekilde rahatlar. Render alırkende farkı görürsün.
 
Tabii ki eder. Etmez diyenlerin Google'dan başka bir şeye girmediğine eminim. Eğer Rust gibi yüksek RAM isteyen oyunlar oynuyorsanız, render, video edit, müzik yapımı ile uğraşıyorsanız 16 GB'nin yetmediğinin farkına varacaksınız. 15'ten fazla kanallı bir müzik projem vardı. Projenin sonlarına geldiğimde PC 17 GB RAM yiyordu.
 
Merhaba 8x2 RAM'den 16x2 RAM'e geçsem oyun içi fark olur mu? Veya masaüstü hızı olarak fark olur mu?

Ayni durum bende de mevcut Kioxia Exceria G2 aldim RAM 2x16 bakıyorum ne alacağıma karar veremedim oynadığım oyun 15 16 GB RAM kullanıyor.
 

Geri
Yukarı