Çözüldü 16 GB RAM'i 32 GB yaptıktan sonra PC kendisini yeniden başlattı ve IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Abdulkadir2727

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 9800X3D RX9070 XT 32 GB Ram
Meslek
Kurye
Merhaba. 1.5 ay önce yeni bir sistem dizdim RAM'ı 16 idi. Geçen hafta ise RAM'ını 32 yaptım ve dün oyundayken sistem dondu ve kendine reset attı. Ondan sonraki donmasında ise mavi ekran verdi bir defa. Artık sık sık kendine reset atıyor PC durduk yere. Hata kodunu bırakıyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum sistem daha yeni kullanamadan gitsin istemiyorum.

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (bu hatayı sadece bir defa aldım.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
yeni aldığım ramlar sıkıntılı olabilir mi reis
1 2 saat önce pc'yi w11 den w10 a çektim. Hala bir sıkıntı olmadı.
Hocam her şey olabilir, yüksek ihtimalle ya Corsair uygulamaları çakışma yaptırtıyor ya da ramler uyumsuz.
Bütün hata raporlarını okudum hepsinde Corsair yazıyor.
Hocam Corsair.Service.CpuIdRemote64.exe programı hata vermiş, Corsair ile alakalı programlarınızı silin ve tekrar deneyin.

Hocam Corsair.Service.CpuIdRemote64.exe programı hata vermiş, Corsair ile alakalı programlarınızı silin ve tekrar deneyin.

Hocam her şey olabilir, yüksek ihtimalle ya Corsair uygulamaları çakışma yaptırtıyor ya da ramler uyumsuz.

Çözüm
ramların uyumsuz olma şansı yok reis hepsi birebir aynı. Şuan yeni aldığım ramları takmaya korkuyorum ne yapmalıyım sence.

Aynı paketten çıkmadığı sürece uyumsuzluk riski var hocam, yaşanmışlığı da var.
Sorun olarak corsair diyor raporlar zaten, bi silseniz de durumu anlasak.
2 saat önce format attım pc ye silinmiştir galiba şuan hiçbirşey yüklü değil pc de ve hala bi sıkıntı çıkmadı.

2 saat önce format attım pc ye silinmiştir galiba şuan hiç bir şey yüklü değil pc de ve hala bi sıkıntı çıkmadı.
Anlaşıldı o zaman, Corsair programları hata verdirtiyor, bu saatten sonra çıkmazsa daha da çıkmaz gibi.
Şuan yeni aldığım ramları takmaya korkuyorum ne yapmalıyım sence.
Takmaya korkuyorum derken, bunlar takılı değil mi şuan sisteme?

Anlaşıldı o zaman, Corsair programları hata verdirtiyor, bu saatten sonra çıkmazsa daha da çıkmaz gibi.

8x2 vardı. 8x2 daha almıştım aynısından.

Yeni aldıklarımı taksam sıkıntı olur mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
galiba sorun corsairin icue uygulamasındaymış. Yeni ramları taktım ve pc sorunsuz çalışıyor. Teşekkür ederim yardımın için
Raporlar öyle söylüyordu, önemli değil, çözüm işaretlerdeniz sevinirim.
Bir de corsaire durumu bildirebilirsiniz belki bir düzeltme getirirler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı