16 GB RAM'in 7.95 GB'si kullanılabiliyor

RematX

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba konu şu ki bilgisayarım BIOS pilini değiştirdikten sonra bazı sıkıntılar ile karşılaştım sorunlar ve uyguladığım şeyler aşağıda yazmakta.

1- CMOS hatası alıyorum.
2- BIOS'ta RAM 8 GB ama Windows da 16 GB (kullanılabilir 7, 95GB) şeklinde gozukuyor.
3- RAM'lerin MHz hızlarını 3000'e çekince bilgisayar kendini kapatıyor (ışıklar sönüyor ve tüm fanlar duruyor ) hemen ardında ben tuşa basmadan kendiliğinden tekrar açılıyor.
4- Win + r "MSConfig" önyükleme > gelişmiş seçenekler> bellek ust sınır açılıp kapandı her ikisinde de sorun aynı.
5- BIOS pili yenisi takıldıktan sonra 2 defa tak çıkar yapıldı halen daha aynı.
6- RAM'ler söküldü silgi ile silindi takıldı olmayınca tekrar sokulup yerleri değiştirildi.

İlginiz için şimdiden teşekkürler iyi akşamlar <3

Dosya Ekleri

• 1.png
    18,9 KB · Görüntüleme: 37
  • 2.png
    22,1 KB · Görüntüleme: 41
Memtest ile RAM'lerde sorun olup olmadığını kontrol edebilir misin?

Hocam RAM'leri teker teker çıkarıp takabilir misiniz belki bir RAM'inizde sıkıntı vardır

Memtest ile RAM'lerde sorun olup olmadığını kontrol edebilir misin?
Maalesef şuan yanımda usb disk yok ama sıkıntı olduğunu duşunmuyorum bu olayların hepsi bios pili değiştikten sonra oldu

Hocam değiştirirken RAM'lere falan dokundunuz mu?
yok hayır dokunmadım ama şimdi birşey oldu : )
Hocam RAM'leri teker teker çıkarıp takabilir misiniz belki bir RAM'inizde sıkıntı vardır
Sizin bunu demeniz uzerine 2 ram i de 2 slotta tek tek denedim ve tek tek denememe rağmen 2 ram de ve 2 slotta da sıkıntı cıkmadı 4 olasılık da da ramler 8 gb ve 3000mhz de calıstılar ve bende ramlerde bi sıkıntı olmadığını gordum ardında 2. ram i de yerine yerine takıp bilgisayarı açınca şaşırdım
sorun düzeldi

Dosya Ekleri

• 3.png
    3,4 KB · Görüntüleme: 23
  • 4.png
    13,4 KB · Görüntüleme: 27
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…