16 GB RAM'in 7.95 GB'si kullanılabiliyor

RematX

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba konu şu ki bilgisayarım BIOS pilini değiştirdikten sonra bazı sıkıntılar ile karşılaştım sorunlar ve uyguladığım şeyler aşağıda yazmakta.

1- CMOS hatası alıyorum.
2- BIOS'ta RAM 8 GB ama Windows da 16 GB (kullanılabilir 7, 95GB) şeklinde gozukuyor.
3- RAM'lerin MHz hızlarını 3000'e çekince bilgisayar kendini kapatıyor (ışıklar sönüyor ve tüm fanlar duruyor ) hemen ardında ben tuşa basmadan kendiliğinden tekrar açılıyor.
4- Win + r "MSConfig" önyükleme > gelişmiş seçenekler> bellek ust sınır açılıp kapandı her ikisinde de sorun aynı.
5- BIOS pili yenisi takıldıktan sonra 2 defa tak çıkar yapıldı halen daha aynı.
6- RAM'ler söküldü silgi ile silindi takıldı olmayınca tekrar sokulup yerleri değiştirildi.

İlginiz için şimdiden teşekkürler iyi akşamlar :) <3

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    18,9 KB · Görüntüleme: 37
  • 2.png
    2.png
    22,1 KB · Görüntüleme: 41
Memtest ile RAM'lerde sorun olup olmadığını kontrol edebilir misin?

Hocam değiştirirken RAM'lere falan dokundunuz mu?
yok hayır dokunmadım ama şimdi birşey oldu : )
Hocam RAM'leri teker teker çıkarıp takabilir misiniz belki bir RAM'inizde sıkıntı vardır
Sizin bunu demeniz uzerine 2 ram i de 2 slotta tek tek denedim ve tek tek denememe rağmen 2 ram de ve 2 slotta da sıkıntı cıkmadı 4 olasılık da da ramler 8 gb ve 3000mhz de calıstılar ve bende ramlerde bi sıkıntı olmadığını gordum ardında 2. ram i de yerine yerine takıp bilgisayarı açınca şaşırdım
sorun düzeldi
:)

Dosya Ekleri

• 3.png
    3.png
    3,4 KB · Görüntüleme: 23
  • 4.png
    4.png
    13,4 KB · Görüntüleme: 27

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular