RematX
Hectopat
Daha fazla
Öncelikle merhaba konu şu ki bilgisayarım BIOS pilini değiştirdikten sonra bazı sıkıntılar ile karşılaştım sorunlar ve uyguladığım şeyler aşağıda yazmakta.
1- CMOS hatası alıyorum.
2- BIOS'ta RAM 8 GB ama Windows da 16 GB (kullanılabilir 7, 95GB) şeklinde gozukuyor.
3- RAM'lerin MHz hızlarını 3000'e çekince bilgisayar kendini kapatıyor (ışıklar sönüyor ve tüm fanlar duruyor ) hemen ardında ben tuşa basmadan kendiliğinden tekrar açılıyor.
4- Win + r "MSConfig" önyükleme > gelişmiş seçenekler> bellek ust sınır açılıp kapandı her ikisinde de sorun aynı.
5- BIOS pili yenisi takıldıktan sonra 2 defa tak çıkar yapıldı halen daha aynı.
6- RAM'ler söküldü silgi ile silindi takıldı olmayınca tekrar sokulup yerleri değiştirildi.
İlginiz için şimdiden teşekkürler iyi akşamlar
<3
1- CMOS hatası alıyorum.
2- BIOS'ta RAM 8 GB ama Windows da 16 GB (kullanılabilir 7, 95GB) şeklinde gozukuyor.
3- RAM'lerin MHz hızlarını 3000'e çekince bilgisayar kendini kapatıyor (ışıklar sönüyor ve tüm fanlar duruyor ) hemen ardında ben tuşa basmadan kendiliğinden tekrar açılıyor.
4- Win + r "MSConfig" önyükleme > gelişmiş seçenekler> bellek ust sınır açılıp kapandı her ikisinde de sorun aynı.
5- BIOS pili yenisi takıldıktan sonra 2 defa tak çıkar yapıldı halen daha aynı.
6- RAM'ler söküldü silgi ile silindi takıldı olmayınca tekrar sokulup yerleri değiştirildi.
İlginiz için şimdiden teşekkürler iyi akşamlar