16 GB RAM'ın kullanılabilir RAM miktarı 5,7 GB gözüküyor

Kluxer08

Centipat
Daha fazla  
16 GB RAM kullanıyorum fakat kullanılabilir alan 5, 7GB olarak gözüküyor bu bir sıkıntılı durum mu?

Bir sıkıntı var gibi hissediyorum PC'yi alalı 1 sene olmadı sürekli böyle kullandım bunun bir çözümü var mı yoksa bu normal bir durum mu?

Dosya Ekleri

• 1743697702092.png
    1743697702092.png
    69,1 KB · Görüntüleme: 38
16 GB RAM kullanıyorum fakat kullanılabilir alan 5, 7GB olarak gözüküyor bu bir sıkıntılı durum mu?

Bir sıkıntı var gibi hissediyorum PC'yi alalı 1 sene olmadı sürekli böyle kullandım bunun bir çözümü var mı yoksa bu normal bir durum mu?
Bilgisayar cins ve sistemi yazmalısın. Akıllı telefonda cihaz bakımı ayarından Ram (hafıza) temizlik ister arka planda gereksiz çalışanlar silinir uygulamalar silinmez. Buna göre düşün.

Çalışan programlar kullanıyor işte. Başlangıç ta çalışan kullanmadığın hepsini kapat Görev Yöneticisi'nden ve ayarlardan arka planda çalışmayı kapat yeniden başlat.

Neler kullanıyorsun arka planda mesela bunlar olmadan direk normal demek saçma olur boşta böyle ise sıkıntı mesela?

Bir sıkıntı var gibi hissediyorum PC'yi alalı 1 sene olmadı sürekli böyle kullandım bunun bir çözümü var mı yoksa bu normal bir durum
Hocam arkada program kullanıyorsa ondandır

Çalışan programlar kullanıyor işte.
hocam oyunlarda bellek %85-%90 a kadar çıkıyor kullanımı fakat kullanılabilir alan sürekli aynı 16GB ram ın tamamını almıyor diye düşünüyorum

Hocam arkada program kullanıyorsa ondandır
1743699202734.png
hocam şuan arkaplanda google ve diğer bilgisayar bileşenleri duruyor. bu değerler normal mi herhangi bir uygulama açık değl.

Neler kullanıyorsun arka planda mesela bunlar olmadan direk normal demek saçma olur boşta böyle ise sıkıntı mesela?
hocam arkaplanda bilgisayarın kendi sistemleri ve google açık sadece yeni attığım görselde o şekilde.

Son düzenleme:
Hocam oyunlarda bellek %85-%90'a kadar çıkıyor kullanımı fakat kullanılabilir alan sürekli aynı 16 GB RAM'ın tamamını almıyor diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 2460956hocam şu an arka planda Google ve diğer bilgisayar bileşenleri duruyor. Bu değerler normal mi herhangi bir uygulama açık değl.

Hocam arka planda bilgisayarın kendi sistemleri ve Google açık sadece yeni attığım görselde o şekilde.

Normal diyebilirim 10 Pro kullanıyorum bende 6,2 GB kullanıyor seninkide 11 Home için normal diyebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı