16 GB RAM'li sistemde Sons of the Forest oynarken 15.4 GB RAM kullanımı

WoozlY

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Anakart
Asus Prime B550M-K
İşlemci
Ryzen 5 5600
Yeni aldığım sistemde XPG Gammix D30 (2x8) 3200MHz RAM kullanıyorum bugün yaklaşık 1 saat kadar Sons of The Forest oynadım. Arkada MSI Afterburner açıktı ve RAM kullanımının 15.4 GB olduğunu gördüm. Bu gerçekten gereksiz fazla değil mi? Ya da normal mi ben anlamadim.

RAM sınıra ulaşıyorsa, "Memplus" kullanabilirsin. Günümüz oyunları zaten 16'yı geçebilecek durumda.

Yeni aldığım sistemde XPG Gammix D30 (2x8) 3200MHz RAM kullanıyorum bugün yaklaşık 1 saat kadar Sons of The Forest oynadım. Arkada MSI Afterburner açıktı ve RAM kullanımının 15.4 GB olduğunu gördüm. Bu gerçekten gereksiz fazla değil mi? Ya da normal mi ben anlamadim.
Artık yeni çıkan oyunlarda 16GB RAM kurtarmayacak gibi hocam. Ucu ucuna yetiyor bazen de yetmiyor.

Demek ki ara sıra drop yaşamamın sebebi de bu. Bir de normalde 3200 MHz olan RAM'ler 2666 MHz olarak çalışıyor BIOS'ta D.O.C.P. İle onlari 3200MHz yapmayı denedim fakat bu sefer de PC 3 kez açılıp kapanıyor ardından tekrar BIOS menüsü geliyor. Bunun için ne yapabilirim 3200 MHz olsa daha iyi olur sonuçta bunun için aldım :/

Demek ki ara sıra drop yaşamamın sebebi de bu. Bir de normalde 3200 MHz olan RAM'ler 2666 MHz olarak çalışıyor BIOS'ta D.O.C.p. İle onlari 3200MHz yapmayı denedim fakat bu sefer de PC 3 kez açılıp kapanıyor ardından tekrar BIOS menüsü geliyor. Bunun için ne yapabilirim 3200 MHz olsa daha iyi olur sonuçta bunun için aldım :/
Ekran kartın AMD mi?

Bende Wattman hatası vermesine sebep oluyor X.M.P açmak da ondan biliyorum. Bendeki kart Rx 5500xt.

Hocam kimisi diyor BIOS pilini çıkarın 15 20 sanoye sonra takın. Kimisi bellekleri çıkarın gücü kesin BIOS pilini de cikarin 5 10 dk bekleyin geri takın. Hiçbiri de işe yaramadı. 3200 MHz aldığım belleği 2666 MHz kullanmak da üzdü.Peki 3200 ve 2666 arasında epey fark var mı?

Bazı oyunlarda 15 FPS kaybettirirken bazı oyunlarda neredeyse hiç fark olmaz. (Ben ekran kartını O.C olarak kullanıyorum böylelikle fark olmuyor gibi.)

Bazı oyunlarda 15 FPS kaybettirirken bazı oyunlarda neredeyse hiç fark olmaz. (ben ekran kartını O.C olarak kullanıyorum böylelikle fark olmuyor gibi.)

Onu nasıl yükseltebilirim bir çözüm bulmam gerekiyor be hocam. Siz X.M.P kullandiginizda pc acilmiş miydi sıkıntısız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı