16 yaş için iş önerileri

leroysaneee

Yoctopat
Daha fazla  
Nerede ve nasıl bir tür iş bulabilirim bilmiyorum. 16 yaşındayım, daha önce sadece 1 hafta komilik yaptım. Başka bir deneyimim yok. Tavsiye verir misiniz?

CNC işine bakabilirsin, ben de o yaşlarda başladım.

Evet hocam konu hakkında katılıyorum ama kendimizin iş yeri ve diğer iş yerleri gözlemleri sonucu bir yere girecek iseniz iyice gözlemleye çalışın. Oturun bir çay için orada çırak varsa bakın. Hal hareketlerine göre hareket edin. Veya tanıdık bir yerde çalışır iseniz hiç ezilmezsiniz rahat olursunuz. Bu sektörün içinde olduğum için sorunuz var ise yardımcı olabilirim.

Evet hocam konu hakkında katılıyorum ama kendimizin iş yeri ve diğer iş yerleri gözlemleri sonucu bir yere girecek iseniz iyice gözlemleye çalışın. Oturun bir çay için orada çırak varsa bakın. Hal hareketlerine göre hareket edin. Veya tanıdık bir yerde çalışır iseniz hiç ezilmezsiniz rahat olursunuz. Bu sektörün içinde olduğum için sorunuz var ise yardımcı olabilirim.

Asıl tanıdık varsa ezilirsin aynısını yaşadım.

Tamamen iş hayatına atılacaksan meslek öğrenebileceğin bir iş olsun kaynakçı elektrikçi oto tamir gibi gibi işler kafan hangisine yatıyorsa. Eğer kısa dönem bir iş diyorsan zincir fast food firmaları olabilir hemen işe alırlar zaten. Ama sana bir tavsiyem yaşın daha genç mümkünse bir meslek öğrenebileceğin bir iş olsun ilk zamanlar zorlanırsın ama zaman geçtikçe alışırsın sakın dert etme şuan işini iyi yapan bir oto tamircisi doktordan fazla maaş alıyor ona göre kararını ver

Tamamen iş hayatına atılacaksan meslek öğrenebileceğin bir iş olsun kaynakçı elektrikçi oto tamir gibi gibi işler kafan hangisine yatıyorsa. Eğer kısa dönem bir iş diyorsan zincir Fast food firmaları olabilir hemen işe alırlar zaten. Ama sana bir tavsiyem yaşın daha genç mümkünse bir meslek öğrenebileceğin bir iş olsun ilk zamanlar zorlanırsın ama zaman geçtikçe alışırsın sakın dert etme şu an işini iyi yapan bir oto tamircisi doktordan fazla maaş alıyor ona göre kararını ver.

Hocam öğrenciyim ben yaz tatili olduğu için çalışmak istiyorum yani kısa süreli olacak zincir, Fast food firmalarından kastınız tam olarak ne acaba?

CNC işine bakabilirsin, ben de o yaşlarda başladım.

Onu hiç bilmiyorum yapabilir miyim acaba hiç denemedim çünkü.

Abim ezilmek falan çok umurumda değil daha önce de iş hayatım olmadığı için biraz yorulursam sıkıntı çıkmaz benim için benim şu an tek derdim okul açılana kadar bir işe girip para kazanabilmek ama iş bulma konusunda sorun yaşıyorum.

Herkes diyor CNC CNC ne bu kardeşim bir anlat ya.
CNC dediğin şey Computer numerical Control'un kısaltmasıdır, yani bilgisayarlı sayısal kontrol. Kısaca, makinelerin bilgisayar yardımıyla otomatik ve hassas çalışmasını sağlar. Piyasa da çoğunlukla CNC torna ve CNC freze halleri bulunur. CNC tornada iş parçası döner, kesici takım sabit kalır. Frezede ise kesici takım döner, iş parçası sabit kalır. Örnek 2 videolar koyuyorum, aklında soru varsa sorabilirsin.

CNC torna;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bunlar biraz daha gelişmiş tornalar;

Bu da CNC otomat diye geçiyor, seri üretim parçalar için;

Bu da CNC freze;

Bu da 5 eksen hali;

Onu hiç bilmiyorum yapabilir miyim acaba hiç denemedim çünkü.
Başlangıçta zor görünebilir ama gayet yapılabilir. Önü çok açık, bir sürü iş imkanı ve dalı var. Operatör, programcı, CAD, CAM, öyle öyle gidiyor. Ustası olursan 100k bile kazanırsın. ASELSAN gibi firmalar stajyer alımı yapıyor onlara da bakabilirsin. Ama tavisyem başta küçük bir dükkanda işi öğrenip sonra büyük yerlere girmen. Bende 10. sınıfta başlamıştım bu işe.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı