16 yaşında birisi hangi mesleği seçmeli?

527998

Decapat
Şu an 16 yaşındayım liseyi açıktan okuyorum, ileride bir mesleğim olsun istiyorum daha önce farklı farklı part time işlerde çalıştım ama hiçbirisi meslek denecek bir iş değildi, siz hangi mesleği yapmak isterdiniz ve neden?

Ben şahsen garsonluk tercih ederdim, lüx ve bilinen bir mekanlarda müşteri ile olan ilgimi fazlalaştırır, bahşişleri kapar ve ayın elemanı olmaya çalışırdım.

Kendini tanıman lazım. Bilgisayara hevesin varsa Bilgisayar Teknolojileri bölümü. Bir şeyler çizmeye hevesin varsa Sanat bölümleri. Ev tasarlamak falan hoşuna gidiyorsa Mimarlık gibi.

Şu an 16 yaşındayım liseyi açıktan okuyorum, ileride bir mesleğim olsun istiyorum daha önce farklı farklı part time işlerde çalıştım ama hiçbirisi meslek denecek bir iş değildi, siz hangi mesleği yapmak isterdiniz ve neden?

Ben şu an abiminde yapmış olduğu 3D modelleme işini tercih ederdim. Aslında öğrenmesi zor ama abin yapınca heves ediyorsun işte. Eğer profesyonelleşirsen protfolyona (art station gibi sitelerde yaptığın şeyleri paylaşarak)güzel şeyler eklersen büyük ya da küçük hiç fark etmeden şirketlere alınabilir ve dolarla maaş alabilirsin. Bu arada yurt dışına gitmene falanda gerek yok direk evden.

Ben şahsen garsonluk tercih ederdim, lüx ve bilinen bir mekanlarda müşteri ile olan ilgimi fazlalaştırır, bahşişleri kapar ve ayın elemanı olmaya çalışırdım.

Hocam ben Beşiktaş ve Adalarda belli restoranlarda komilik, servis elemanı, garsonluk yaptım ama gerçekten bu meslek ilerleye dönük bir meslek değil onun için yapmak istemiyorum artık biraz geleceğe bakmak istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı