16 yaşında boy uzar mı?

babaproli

Centipat
Öncelikle selamlar. Bu konuyu boyumun kısa olduğu için açtım.
Yaşım 16 boyum 1.71. yaşıtlarım hep benden uzunken ben kısayım.
Babamın boyu 1.72. anneminki 1.56. boyumun kısa kalacağı belli zaten fakat annem 17 yaşından sonra uzamaya başlacağımı söyledi, ek olarak ergenliğe de geç girdim. Daha yeni yeni girmeye başladım. Bu durum tuhaf farkındayım ama çok da genç duruyorum. Beni tanımayanlar hep ortaokullu sanıyor beni.
Sizce boyum kaç olur?
Daha fazla uzamasını sağlayabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzar genetikle alakalı ama ailen o kadar uzun değil çok bir şey bekleme boyunu kabullen gücünü arttır bence ayrıca ergenliğe yeni girdiğini nasıl anladın kanka.

Öncelikle selamlar. Bu konuyu boyumun kısa olduğu için açtım.
Yaşım 16 boyum 1.71. yaşıtlarım hep benden uzunken ben kısayım.
Babamın boyu 1.72. anneminki 1.56. boyumun kısa kalacağı belli zaten fakat annem 17 yaşından sonra uzamaya başlacağımı söyledi, ek olarak ergenliğe de geç girdim. Daha yeni yeni girmeye başladım. Bu durum tuhaf farkındayım ama çok da genç duruyorum. Beni tanımayanlar hep ortaokullu sanıyor beni.
Sizce boyum kaç olur?
Daha fazla uzamasını sağlayabilir miyim?

Tahminim 1.75'e kadar uzar. Türkiye'nin boy ortalaması 1.76 zaten.

Doktora gidiyorsun plaklara bakıyor ama muhtemelen uzamayacaksın 18 20 yaşa kadar ergenlik devam eder muhabbeti boy uzaması için ortlamada uydurma gibi kendim 16 yaşındayım geçen senenin ortalarında doktora sordum açık ama uzamazsin pek dedi haklıda çıktı 0.5cm ya uzadîm ya uzamadım gidip doktora sor
(Boy 180 anne:160 baba:175)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı