16 yaşında çalışana kredi kartı verilir mi?

Türkiye de 18 yaşından küçüklere kredi kartı vermezler istesen de alamazsın. 18 yaşından büyük olsan bile bir işin yoksa gene çıkartamazsın. Ama normal banka hesabı yani içine para atıp harcama yapabileceğin bir kart alabilirsin. Onu da annen ya da baban ile gidip çıkartabilirsin. Yalnız bazı bankalar bunun için hem anne hem de babanın imzasını isteyebiliyor.

Hocam 17 de veriyorlar diye biliyorum.

Hocam 17 de veriyorlar diye biliyorum.
17 de adınıza ek kart çıkartılabiliyor. Zamanında ben de istemiştim 17 yaşına kadar beklemek zorundasınız demişti Garanti Bankası. Farklı bankalarda ek kart 16 yaşına çıkar mı bilmiyorum ama sanmıyorum.

Hocam abim aldı.

Kredi kartı olduğuna emin misin? Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ek kart ise ek kart olayı başka bir durum. Yeniden ve sıfırdan kredi kartı çıkarma ile karıştırılmasın.

Olabilir ama bayağı borca girdi.

Araştırabilirsiniz. 18 yaşını doldurmayan hiçbir bireye kredi kartı verilmez. Ek kart çıkardı ise ailen bu ek kart çıkartma yaşı da bankadan bankaya değişebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…