16 yaşında hakaret davası

Kerem Ka

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. 8 aydır sözde arkadaş olduğum biri ile son dönemlerde yaşadığımız anlaşmazlıklar fazlalaştı. En sonunda ise, sevmediğim kişileri hayatımdan çıkarmanın bir gereklilik olduğunun farkına varıp, ona bir (itiraf?) ve bir veda mesajı yazdım. Mesajı burada paylaşamayacağım ancak yaşadığımız şeylerde genelde mağdur taraf ben olduğum için, içimde birikmiş bir öfke vardı. Bu sebepten dolayı ise rasyonel düşünemeyip duygularımın beni kontrol altına almasına izin verdim ve ekteki hakaretlerin aynısına yazdığım mesajda yer verdim. Arkadaşlar, bakın bir insan duygularına yenilmiş bir halde yaptığı olayların sonucunun farkına sonradan varır ama artık çok geçtir. Burada yer verdiğim hakaretleri komik bulan ya da aşırı bulan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum ki, gerçekten benim yerimde olsanız anlardınız. Yaşadığım zorbalığı aynı şekilde yaşasaydınız sizler de hak verirdiniz. Ve evet, yaptığım olay üzerinden 24 saat geçti ve duygularımın etkisi kayboldu, mantıklı bir şekilde bakınca aynı mesaj bana atılsa ve savcılığa versem, karşı tarafın ceza almasını beklerdim. Ayrıca yer verilen hakaretlerin çok kötü olduğuna ve onur kırıcı olduğuna şüphem yok, ama ana metni okuduğunuz zaman (yaklaşık üç A4 kağıdı kadar bir metne eş değer) içindeki küfürler az. Yani şey gibi düşünün bir litre suda iki gram tuz bulunması. Derişim az. Bu küfürler araya serpiştirilmiş, arada sırada yüze çarpan türden. Ayrıca net bir üniversite hedefi doğrultusunda planlı bir şekilde çalıştığım için bu tür mahkeme türevi olaylara vakit ayırmam aleyhime olur... Tabii, bunu önceden düşünecektim duyguları kontrol altına almanın zor olduğu biri olmak, yaşamaktan daha zor.

Sorum şudur ki, bu arkadaş hakaret davası açarsa ne olur? İkimiz de 16 yaşındayız. Daha önce hiçbir suç kaydım yok, mahkeme ortamını gerçek hayatta görmedim bile.

Abilerim ablalarım hocalarımın beni eleştirmesini/savcılığa gidilmesi sonucunda ne olacağını kestirmesini rica ediyor, iyi akşamlar diliyorum...

Eğer oda sana küfür, hakaret falan ettiyse açsa bile kabul olmaz. Yaşamıştım.

Hocam yazdığınız uzun yazıdan bir şey anlamadım bu görüntü bir benim demişiniz bir değil demişiniz 13 yaş üstü her türlü ceza alır.

Eğer arkadaşın hakaret davası açarsa, 16 yaşında olduğun için çocuk mahkemesine çıkarsın. İlk defa başına geldiği ve pişman olduğunu belirtirsen büyük ihtimalle uzlaştırma yoluna gidilir, ceza almazsın ama süreci yaşarsın. Sabıka kaydına işlemez ama aile ve okul ortamında yankı yapabilir. Özür dilemen işleri hafifletir.

Hocam SS alıp savcılığa giderse siciliniz kirlenecek maalesef. Manevi tazminat falan olur mu bilemem.

Düşüncesiz bir davranış olmuş.

Forum bir hukuk bürosu değil. Bir avukata danışman daha iyi olur. Ayrıca arkadaşlığınızın anısına bu tür işerle uğraşıp seni de uğraştıracağını sanmıyorum.

Önce arabulucu arayacak seni uzlaşmak için ona para teklif etcen uzlaşamazsan kamu davasına döner iş hakimin kararına kalır D: Yaşandı.

Bir şey çıkmaz ne olur ne olmaz onun sana hakaret ettiği yerlerinde ssini al bu kadar korkuyorsan durumu ailene anlat bir avukattan destek alabilirsin admin bu konuyu nasıl onaylıyor aklım almıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…