16 yaşında hakaret davası

Seni arabulucu diye arayan birine paramı vereceksin? Hiçbir geçerliliği yok.

:D hocam olayı çok yanlış anlamışsın arabulucuya vermiyorsun dosyan mahkemeye gitmesin sicilin etkilenmesin diye karşı taraf ile arayı buluyorsun hayrına ara bulmayacağı için karşı taraf senden para talep ediyor

Selamlar. 8 aydır sözde arkadaş olduğum biri ile son dönemlerde yaşadığımız anlaşmazlıklar fazlalaştı. En sonunda ise, sevmediğim kişileri hayatımdan çıkarmanın bir gereklilik olduğunun farkına varıp, ona bir (itiraf?) ve bir veda mesajı yazdım. Mesajı burada paylaşamayacağım ancak yaşadığımız şeylerde genelde mağdur taraf ben olduğum için, içimde birikmiş bir öfke vardı. Bu sebepten dolayı ise rasyonel düşünemeyip duygularımın beni kontrol altına almasına izin verdim ve ekteki hakaretlerin aynısına yazdığım mesajda yer verdim. Arkadaşlar, bakın bir insan duygularına yenilmiş bir halde yaptığı olayların sonucunun farkına sonradan varır ama artık çok geçtir. Burada yer verdiğim hakaretleri komik bulan ya da aşırı bulan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum ki, gerçekten benim yerimde olsanız anlardınız. Yaşadığım zorbalığı aynı şekilde yaşasaydınız sizler de hak verirdiniz. Ve evet, yaptığım olay üzerinden 24 saat geçti ve duygularımın etkisi kayboldu, mantıklı bir şekilde bakınca aynı mesaj bana atılsa ve savcılığa versem, karşı tarafın ceza almasını beklerdim. Ayrıca yer verilen hakaretlerin çok kötü olduğuna ve onur kırıcı olduğuna şüphem yok, ama ana metni okuduğunuz zaman (yaklaşık üç A4 kağıdı kadar bir metne eş değer) içindeki küfürler az. Yani şey gibi düşünün bir litre suda iki gram tuz bulunması. Derişim az. Bu küfürler araya serpiştirilmiş, arada sırada yüze çarpan türden. Ayrıca net bir üniversite hedefi doğrultusunda planlı bir şekilde çalıştığım için bu tür mahkeme türevi olaylara vakit ayırmam aleyhime olur... Tabii, bunu önceden düşünecektim :) duyguları kontrol altına almanın zor olduğu biri olmak, yaşamaktan daha zor.

Sorum şudur ki, bu arkadaş hakaret davası açarsa ne olur? İkimiz de 16 yaşındayız. Daha önce hiçbir suç kaydım yok, mahkeme ortamını gerçek hayatta görmedim bile.

Abilerim ablalarım hocalarımın beni eleştirmesini/savcılığa gidilmesi sonucunda ne olacağını kestirmesini rica ediyor, iyi akşamlar diliyorum...

Eki Görüntüle 2472773
Hocam artık insanlar öyle küfürler ediyorlar ki bu dedikleriniz normal günlük yaşamda kullanılır hale geldi. Yaşınız 16'ymış reşit değilsiniz mahkemede bir şey olacağını sanmıyorum hakaret bile saymazlar belki.

Eğer karşı tarafın sana uyguladığı mobbing kanıtlıysa o kişi dava bile açsa senin kazanma şansın var. Süreç her türlü yaşanır kanaatimce. Ancak mahkemede sana sorsalar "neden bu mesajlara rağmen konuşmaya devam ettin" diye, sen haksızsın bu durumda. Her türlü sağlık olsun.

haklısınız, keşke öyle yapsaydım. Ancak durum sinirli bir durum olunca kendi seviyemi ayarlayamadım.
Hocam dava açma işi genelde korkutma oluyor benide zamanında böyle çok korkutmuşlardı hiçbir şey olmadı. Bu arada hakaret tek taraflı mı yoksa karşı tarafta hakarette bulundu mu?

Hocam o size etti mi? Ettiyse eğer cidden davası kabul olmaz.
hocam yüzyüzeyken çok fazla küfür etmişti, sözde şaka işte. Hatta kaç kere dememesini söylememe rağmen ana babam hakkında dolaylı yoldan kötü konuştu. Ailevi küfürlerden dolayı bu duruma geldim. Ancak kanıt niteliğinde bir küfürü yok, mesajdır ses kaydıdır...

Hocam yüzyüzeyken çok fazla küfür etmişti, sözde şaka işte. Hatta kaç kere dememesini söylememe rağmen ana babam hakkında dolaylı yoldan kötü konuştu. Ailevi küfürlerden dolayı bu duruma geldim. Ancak kanıt niteliğinde bir küfürü yok, mesajdır ses kaydıdır...

Senin lehine o zaman bu durum. Görgü tanığı vs var mı? Ya da olsa bile bulaşmak istemeyen insanlar da olacaktır. O kişiyi manipüle edip sana karşı hakaret ettiğine dair mahkemede kendisini ifşalaması gerekli aksi taktirde bütün oklar şu anda sizi gösteriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı