16 yaşında iş için ne yapılmalı?

Ailenin, akrabalarının çalışabilecek tanıdık bir yer var mı?
Yoksa da markalarda çalışmanı öneririm. Sigorta falan da yapılır, asgari alırsın.
AVM mağazalarını öneririm ama günde binlerce başvuru oluyor ve üniversite öğrencileri varken 18 yaş altı birini almazlar.
McDonald's, Burger King gibi yerlere başvurabilirsin.
Bilgisayar merakın varsa bakkal da çırak olarak çalışabilirsin.
Grafik/tasarım vs. biliyorsan internet üzerinden satış yapabilirsin.
Enstrüman çalabiliyorsan sokak müzisyenliği, hazır yaz da geldi iyi parası var.
Cafeler veya restoranlar da komilik yapabilirsin.
Yakınlarda otel varsa bellboy olabilirsin.
16 yaşındaymışsın, A1 ehliyet alıp moto kurye olabilirsin, bunun da iyi parası var.

Son düzenleme:
Hocam dayımın galerisi var. Ama yanına aldığı Suriyeliye 400 verirken ben gelsem hem 50 tane laf eder hem 250 den fazla vermez. Diğer türlü sitelere gitmek için çabaladım akrabam yanaşmadı. Ama markalar olabilir. Hem part time... Ama üniversiteli bir sürü işsiz varken sıra bana gelmez herhalde.

Gerçekten insanların haklarına giriyorlar.İşçiler onların köleleri değil ama farkında falan değiller(olanlara lafım yok tabiki).Babanız konusunda ne desem bilemedim benimde babam sinirli biri malesef bizde sürekli tartışıyoruz.Babam keşke bu konuda bir şeyler yapsa.Çünkü bir insanın bu kadar sinirli olması normal değil bence.Babanıza aslında düzgünce söylemeyi deneyin bence sizde eğer sinirinden dolayı böyle yapıyorsa.

Hocam ben babamdan o umudu keseli çok oldu. Katranı ezsem olur mu şeker? Cinsine tü*ürdüğüm cinsine çeker. Hesabı.

Babamın yanında cila atölyesinde çalışıyorum, hayallerini kurduğum bilgisayara dün sahip oldum. Mutlaka büyük yerlerde çalış insanlarla konuş, insanları anla ve tecrübe edin. En sonunda istediğini alırsın para ile.

Annenle kavga ediyorlar mı? O daha kötüsü.

Eskiden, evet. Ama şimdi annem çalışıyor. Pek alakaları yok birbirlerine ile.

Hocam diğer bir sıkıntıda benim paraya ihtiyacım yok. Kenarda 2 bin TL +telefon vs çoğu şeyim var. Bilgisayar bilerek almam. Zaten günde 4 saat telefona bakıyorum bir de o çıkmasın başıma. ( normalde 2 saat di işe başlayınca 4 oldu.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…