16 yaşında para kazandıracak şeyler

Para kazanmaktan önce biriktirmeyi öğren mesela eline geçen paranın en az %90 ını bilgisayar için biriktir dışarda gereksiz harcama yapma.Yaza kadar biriktirdiğin para yetmiyorsa işe girer paranı kazanırsın fakat ben biriktir derim 15-16 yaşındaki birine göre çalışmak başlarda ağır gelebiliyor özellikle de günlük 10 saat ve üstü için diyorum bunu.

Okul varken gereksiz şeylere harcama yapmak yerine birikim yapabilirsin. Bak gereksiz şeyler diyorum. PC gibi boş şeyler için boğazından falan kısma.

Yazın da cafe/restoran tarzı yerlerde komilik ile asgari ücrete çalışabilirsin. Tip de çıkar orada. İstanbul gibi büyük illerde düzgün semtlerde bulursan maaşın 2000 TL'yi bile bulabilir bahşişe göre aylık.

Ama 12-13 saat çalışıp eve nasıl geldiğini unutabilirsin :)
Boş bir şey değil ki evde n2840 işlemcili bir notebook var ve bu benim gelişmeme engel oluyor ben programlama öğrenmek istiyorum. Şu an elimdeki PC YouTube da 1080p video izlerken bile kasıyor.

Dostlar ben 1 senedir PC toplamaya çalışıyorum fakat olmuyor. Yazın veya okuldan sonra para kazanacağım bir şey var mıdır?
Yetenek ve ilgi alanlarını söyle kardeşim yardımcı olalım programlama ya da dil bilgin var mı ? oturduğun yerden para kazanabilrisin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı