16 yaşında saç dökülmesi normal mi?

caganbay

Decapat
Daha fazla  
16 yasindayim ve bir suredir dustayken ve bazen de gun icinde elime saç telleri geliyor. Sacimda gorunurde cok fazla, bir azalma ya da seyrelme cok yok gibi ama bu durum beni rahatsiz ediyor. Nasıl cozebilirim?

16 yasindayim ve bir suredir dustayken ve bazen de gun icinde elime saç telleri geliyor. Sacimda gorunurde cok fazla, bir azalma ya da seyrelme cok yok gibi ama bu durum beni rahatsiz ediyor. Nasıl cozebilirim?
Eğer saçını düzgünce durulamaz ve bakımını yapmazsan böyle olur yada direkt saçın kırıklarınıda atıyor olabilir.

Bir dönem benim de saçım çok fazla dökülüyordu ama o zaman çok stresli ve yorucu bir dönemden geçiyordum.

Sizin bu tür bir sorununuz yoksa banyo yaparken saçınızı olabildiğince güzelce yıkayın. Onun dışında genetik olabilir ya da mevsimsel faktörlerden dolayı da olabilir. Saçınızı 3 günde bir yıkayın kırık/yıpranmış olanlarda dökülüyor olabilir.

Günde 100 tel saç dökülmesi normaldir.
Normal diyenlere aldırma, bildikleri yok.

Ayrıca size bir tavsiye vereyim.
Kara sarımsak özlü bir şampuan alın, duşa girdiğiniz zaman.
İlk öncelikle soğuk suyun altında saçlarınızı güzelce ıslatın, ardından geriye doğru tarakla kaşıyın ardından tarayın.
Geriye yapışık olsun saçlarınız ve kırık olan kısımları tarayıp dökmüş olursunuz.
Ardından şampuandan az bir şey elinize sıkın saçınızı köpürtün, durulayacağınız zaman soğuk suyun altına girin saçlarınızı yıkayın, yıkarken bir yandan tarak ile saçlarınızı tarayın.
Beslenmenize uyku düzeninize dikkat edin.
Yüzünüzü ve saçınızı soğuk su, diğer vücut işlevlerinizi sıcak su ile yıkayın.
İşlem bitti.

Günde 100 tel saç dökülmesi normaldir.
Normal diyenlere aldırma, bildikleri yok.

Ayrıca size bir tavsiye vereyim.
Kara sarımsak özlü bir şampuan alın, duşa girdiğiniz zaman.
İlk öncelikle soğuk suyun altında saçlarınızı güzelce ıslatın, ardından geriye doğru tarakla kaşıyın ardından tarayın.
Geriye yapışık olsun saçlarınız ve kırık olan kısımları tarayıp dökmüş olursunuz.
Ardından şampuandan az bir şey elinize sıkın saçınızı köpürtün, durulayacağınız zaman soğuk suyun altına girin saçlarınızı yıkayın, yıkarken bir yandan tarak ile saçlarınızı tarayın.
Beslenmenize uyku düzeninize dikkat edin.
Yüzünüzü ve saçınızı soğuk su, diğer vücut işlevlerinizi sıcak su ile yıkayın.
İşlem bitti.
Bu yaşta her anlamda stres olabiliyor 14,15 yaşındaki bireylerde bile başladı yanı normal bu etkiler.

Bu yaşta her anlamda stres olabiliyor 14,15 yaşındaki bireylerde bile başladı yanı normal bu etkiler.

Normal değildir saç dökülmesi normal diyerek belki adamın bir hastalığı vardır bunu bilmesine engel oluyorsunuz kanser adamında saçı dökülüyor normal dediğin belki kanser çıkar korku vermek istemiyorum ama saç durduk yere dökülmez benim de yanlardan dökülüyor doktora söyledim ilaç yazdı mesela 14 15 yaşında saç dökülmesi normal değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı