16 yaşından sonra boy uzamasının durması

Vallahi bana göre 1.98 fena sayılmaz ve çok uzun boylu-poslu bir adam gözükürüm 22 yaşıma kadar.

İçi boş laflar 1.98 basketçi boyu zaten.

Şu internette gördüğünüz "Yhaa arkadaşlar 1.90 altıda erkeğim demesin minnoş bebek gibisini heehhehe" gibi saçma laflara inanıp kendinizi kısa birisi sanmayın 1.70-.180 gayet yeterli boylardır.

Yok bilmem kaç boyunda kültürlü erkek diyen ekşi sözlük yazarlarına bir çift lafım olacak.

İçi boş boy konularınız boyunuz uzasa bile beyniniz kısalıyor sadece karşı cins için yaşayan keko tayfanın kültür adlı kılıfına sokulmuş halisiniz. Neyse, karşı tarafa bakacağım belki insan görürüm.
 
İçi boş laflar 1.98 basketçi boyu zaten.

Şu internette gördüğünüz "yhaa arkadaşlar 1.90 altıda erkeğim demesin minnoş bebek gibisini heehhehe" gibi saçma laflara inanıp kendinizi kısa birisi sanmayın 1.70-.180 gayet yeterli boylardır.

Yok bilmem kaç boyunda kültürlü erkek diyen ekşi sözlük yazarlarına bir çift lafım olacak.

içi boş boy konularınız boyunuz uzasa bile beyniniz kısalıyor sadece karşı cins için yaşayan keko tayfanın kültür adlı kılıfına sokulmuş halisiniz. Neyse, karşı tarafa bakacağım belki insan görürüm.

Michael jordan ve kobe bryant adında basketçi arkadaş var. İkisinin boyu 1.98 ve 15 cm uzun benden.
 
Arkadaşlar hepinize merhaba. Öncelikle şunu belirteyim bu konuyu açtığım için bana kızacak arkadaşlar olabilir, cevap vermek yerine direkt geçerseniz hiçbir sorun kalmaz.

Şimdi sorumdan bahsetmek istiyorum. Sol elimin röntgeni çekildi ve doktora gittik. Ayrıca şeker testi de yapıldığı için boy uzamasını pek önemsemedi, son dakika ben hatırlatınca konu açıldı. Boyun zaten yeterince uzun, uzamana gerek yok dedi (bu arada boyum 1.76). Ben de biraz daha uzamak istediğimi belirttim, geçiştirici bir şekilde "kemiklerin zaten kapanmış" dedi. Ama esneme hareketleri yaparsam 1-2 cm uzayabileceğimi söyledi. Ulaşmak istediğim boy farkıyla kendin boyum arasında pek bir fark yok. 1.81 falan olsam yeterli benim için. Sizce uzama şansım var mıdır 1-2 Cm'den fazla? Çünkü 2 kez doktora gittim ve ikisinde de bana boyun zaten uygun dedi. Beni geçiştirdiğini düşünüyorum, kemik yaşını bile belirtmedi. Depresyona girdim resmen, o yüzden böyle bir şey yaşayan varsa fikrini almak istiyorum.

Ufak notlar; tam 16 yaşındayım, 1 ay önce doldurdum. Boyum 1.76.

Şu an boyunuz kaç?
 
Sanırım 1.78 ya da 79 tam emin değilim. 2 kez doktora gittim 1 tanesinde 1.78 diğerinde 1.79 çıktım duruş şekline göre değişebileceğini söyledi. Ama kendi duvarıma attığım çizgiden artık biraz uzunum :D

2018 Ekim'de boyum 165'di 2021 Ekim'de 182, şu an 185 boyundayım geçen sene daha uzamam diyordum 3 cm daha uzadım kişiden kişiye değişiyor 22 yaşına kadar boyun uzayabilir sabretmen lazım bunun haricinde düzenli uyuyup sağlıklı beslenip sporla uğraşırsan genetiğine ek birkaç cm eklersin diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı