1600 TL İkinci El Intel i5 LGA 1150 Zotac GTX 770 Sistem Alınır mı?

Battlefield 1 açık betanın günü bitmediyse indirip denesene. 7 GB falan olması lazım. :)
Kardeşim bende onun için aldım pc yi demin kurdum bf 1 i işte medium ayarlarda 90 fps de hiç kasmadan oynuyorum.Fakat gpu sıcaklıgı 84 derecelerde gezmeye başladı daha yükselmiyor ama bu oyuna özgü birşey mi bilemedim.Kasanın içerisinde hiç kasa fanı yok alıp bir kaç tane kasa fanı taksam düşme olur mu acaba?
İkinci El bilgisayar parça alımını önermem ben, ama yakınınız yada güvendiğiniz biriyse yada yakından inceleme fırsatınız olursa alın gayet güzel bi sistem olur. 1600 TL ye alınabilecek en iyi sistem. :)
PC yi aldım kardeşim şuanlık memnunum ilerisini zaman gösterecek :)

Medium ayarda 90 alıyorsan ultrada 50-60 arası oynarsın ama yük artacağı için gpu sıcaklığı dahada artar. Monitörün 1080 pikselmi. Kasanın hem önüne hem arkasına birer tane fan tak. Çünkü zaten içeride ısınmış havayı ekran kartının fanı üfleyecek ekran kartına ısı değeride yükselir. Kasaya ayrıca fan takarsan öndeki içeri temiz hava basar arkadakide ısınan havayı atar ısı düşmesi olur. İşlemcine falan termal macun yeniletmesi yap bir ara fanınada saç kurutma makinası ile falan bi hava tut işlemcinde tozlanmıştır.

@Realytic kasanda hiç fan yoksa en az 2 fan al tak kasaya. Ekran kartının sıcaklığı 7xx GPU'lara göre normal.
1 tane aldımda takmayı beceremedim. Öğrensem 3 4 tane takarım rahat ederimde işte bakmam lazım. Birde LOL oynarken gpu sıcaklıgım full ayarlarda 65 dereceyi geçmedi mesela oyunlada alakalı bir durum sanırsam :)

Medium ayarda 90 alıyorsan ultrada 50-60 arası oynarsın ama yük artacağı için gpu sıcaklığı dahada artar. Monitörün 1080 pikselmi. Kasanın hem önüne hem arkasına birer tane fan tak. Çünkü zaten içeride ısınmış havayı ekran kartının fanı üfleyecek ekran kartına ısı değeride yükselir. Kasaya ayrıca fan takarsan öndeki içeri temiz hava basar arkadakide ısınan havayı atar ısı düşmesi olur. İşlemcine falan termal macun yeniletmesi yap bir ara fanınada saç kurutma makinası ile falan bi hava tut işlemcinde tozlanmıştır.
Monitör 1920 1080 p çözünürlükte oyun ayarlarıda o şekilde. Ön tarafta fan takma yeri yok sanırsam yada ben göremedim yan tarafa taksam birşey fark eder mi? İşlemci macun olaylarından pek anlamıyorum açıkcası ama etkisi çok olur derseniz bir bilgisayarcıdan yardım alıp bir şeyler yaptırabilirim. Önerilerin için teşekkür ederim :)

1 tane aldımda takmayı beceremedim. Öğrensem 3 4 tane takarım rahat ederimde işte bakmam lazım. Birde LOL oynarken gpu sıcaklıgım full ayarlarda 65 dereceyi geçmedi mesela oyunlada alakalı bir durum sanırsam :)

Monitör 1920 1080 p çözünürlükte oyun ayarlarıda o şekilde. Ön tarafta fan takma yeri yok sanırsam yada ben göremedim yan tarafa taksam birşey fark eder mi? İşlemci macun olaylarından pek anlamıyorum açıkcası ama etkisi çok olur derseniz bir bilgisayarcıdan yardım alıp bir şeyler yaptırabilirim. Önerilerin için teşekkür ederim :)
Kasanın arka tarafına takarsan daha iyi olur.

Fanlarıda taktır bir bilgisayarcıya termal macunu yeniletp fanıda temizlet işte. Kaç yıllık bilgisayar tam bilmiyorum ama zamanla macun falan kalmıyo kuruyup gidiyo zaten işlemci aşırı ısınıyosa gürül gürül fan çalışıyosa anlarsın. Yok sessizce çalışıyosa oyuna girincede 70 dereceleri geçmiyosa boşa yeniletme sonra yaparsın.

Fanlarıda taktır bir bilgisayarcıya termal macunu yeniletp fanıda temizlet işte. Kaç yıllık bilgisayar tam bilmiyorum ama zamanla macun falan kalmıyo kuruyup gidiyo zaten işlemci aşırı ısınıyosa gürül gürül fan çalışıyosa anlarsın. Yok sessizce çalışıyosa oyuna girincede 70 dereceleri geçmiyosa boşa yeniletme sonra yaparsın.
Şuan şöyle söyliyeyim bilgisayar oyun oynamıyorken gram ses çıkmıyor. Oyuna girincede normal derecede çok bangır bangır olmasada bir ses var tabiki. Isıya gelirsek Lol ve Battfield 1 de test etme şansım oldu. Lolde GPU sıcaklığı 65'i geçmiyor İşlemcide 70 in üzerine çok nadir çıkıyor 71 gibi. Battfield 1 e gelirsek mediumda denedim. 90FPS civarı geliyor Gpu sıcaklığı ise 82 lerde ama Vsync kapatınca fps 60'a sabitleniyor Gpu sıcaklığı ise 72 civarında geziyor. Vsync bu kadar etki edermi anlamadım :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı