1600 TL Monitör Tavsiyesi

Bütçe
1600

Onur SAYGI

Hectopat
Katılım
4 Aralık 2020
Mesajlar
72
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selamlar. Uzun zamandır 60Hz Samsung marka bir monitör kullanıyorum. Yaklaşık 10 sene hizmet etti bana ancak yakın zamanda RTX 2060 almam ile beraber oyun deneyimimi çok fazla baltaladığını fark ettim. 1600 TL bütçe ile bir monitör arıyorum. Genelde tasarım ve fotoğrafçılık işleriyle uğraşmam yanında çok fazla rekabetçi oyun oynuyorum. Bu yüzden tepkime süresinin hızlı olması yanında renklerin doğruluğu da benim için önemli. Günlerdir araştırmama, sosyalde açılan konuları okumama rağmen içime sinen "işte budur!" Diyebileceğim bir monitör bulamadım. "Philips 242E1GAJ" modeli ilk başta hoşuma gitmişti ancak çok fazla ghosting sorunu yaşayan olduğunu okudum. Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Eğer fotoğrafçılık-tasarım kısmına daha çok hizmet edecekse IPS derdim ancak hem rekabetçi oyun hem tasarım kısmını eşit derecede dersek ikisinin ortası VA panel bir monitör bakabilirsin. IPS'e göre biraz daha düşük fiyata daha yüksek yenilenme süresi vs. alabilirsin.
 
ViewSonic XG2405 tavsiye ederim IPS 1ms 144Hz.
Bütçemin 500 lira civarı üzerinde gözüküyor. Bir sitede ucuza var ancak kutu açılmış yazıyor. Almak ne kadar doğru olur bilemedim. Teşekkürler.
İlk aklıma yatan model buydu ancak gönderide de belirttiğim gibi çok fazla ghosting oluyor yazılmış hep internette. İade edenlerin sayısı birazcık gözümü korkuttu.

Asus TUF VG249Q1R 23.8" 1ms Full HD FreeSync IPS Oyuncu Monitörü​


Asus VP249QGR 24" 1ms Full HD Freesync IPS Oyuncu Monitörü​

İnceleyeceğim. Teşekkürler.
 
Bende yeni aldım ekran koruyucu vs kullanıyor musunuz panel ince olduğundan dolayı ekstra bir koruma sağlamak istiyorum.
Hayır kullanmıyorum. Ekrana zaten temas etmediğiniz sürece bir problem olacağını zannetmiyorum. Ayrıca herhangi bir şekilde uyacak ekran koruyucu bulsanız bile kenarları düzgün oturmayabilir. Sizin de gördüğünüz üzere çerçeve harici panelde de ufak boşluk var. Yani küçük kardeşiniz/çocuğunuz veya evcil hayvanınızın olması gibi özel bir durum yoksa kullanmaya gerek olmayacağını düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı