1600 TL'ye barbell ağırlıklar alınır mı?

MHEP99

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, daha önce hiç ağırlık kaldırmadım, fitness yapmadım, büyüme çağındayım. Sadece barfiks çubuğu var, Max 2 tane barfiks çekebiliyorum, evde yapmak için ağırlık alacağım. Alınca da ChatGPT'ye program yaptıracağım. Normalde dambıl alacaktım ama fiyati biraz pahalı geldi, onun için barbell alacağım. Sizce alınır mı? 60 Kg'lik alacağım 1600 TL'ye uygun mu? Değilse öneriniz var mı 1500 TL'ye?

Link yazılmadığı için özellikleri:
1X Z bar.
1X 120 cm bar.
2X 40 cm bar.
10 adet 5 kg ağırlık.
4 adet 2.5 kg ağırlık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence öncelikle temel vücut ağırlığını kaldırmada güçlenin, ağırlıklar evet güç kuvveti arttırır ancak belli bir birikim ile başlarsanız çok daha iyi olur.
Şahsen ben ağırlılar ile çalışmaya öncelikle şınav, barfiks, mekik ve dips hareketlerinde güçlendikten sonra başladım.

Spor salonundakilere göre çok daha kaba ve büyük oluyorlar. Hareketleri yaparken bazen dönüyorlar ses çıkarıyorlar vs. tabii bu fiyata göre normal olan şeyler hepsi.
Soruya gelecek olursak bence kesinlikle alınır şaşırtıcı derecede iyi iş görüyor. Salon verimi olmasa da paran olmaz gidemessin şehir değiştirirsin gidemessin vs. durumlarında çok yarar sağlıyor. Zamanında ben benzer bir seti 300 400 liraya almıştım ve aldığım en güzel şeylerden biriydi.

Program konusunda ise dikkatli olmanızı ve bu konuda yetkin birinden yardım almanızı öneririm. Özellikle yaşınız küçükse sakatlanma ve boy uzamasına zarar verme gibi ihtimalleriniz var. Konunun uzmanı olmadığım için hangi hareketin yapılıp yapılamayacağına yönelik bir yorumda bulunmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…