1650 Watt Everest Elektrik kesintisi sonrası çalışmıyor

dyingme

Hectopat
Katılım
13 Mayıs 2021
Mesajlar
1.164
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Az önce elektrik gitti ben de bilgisayarın fişini çektim, elektrik geldiğinde fişi taktım ancak yeni aldığım 1650 Watt Everest Power Supply çıt diye bir ses çıkardı bilgisayarın ışıkları yandı söndü, ve çalışmadı, bu Power Supply kısa devre korumalı, sanırım kısa devre oldu, bunu düzeltmenin bir yolu var mı yoksa garantiye mi göndermeliyim?
 
PSU sizlere ömür. Kaç kez dedik Everest gibi PSU'ları kullanmayın diye. Başka bir PSU ile denemelisiniz. Eğer yine işe yaramazsa başka bir parça yanmıştır. Tamiri pek mümkün değil. Yenisini alacaksınız.
Yalnız ürün fason üretim ve ürünü kaliteli bir marka üretiyor.
 
Şebeke sorunları, FSP'nin bile aşağıda bulunan garanti şartlarının 2.1 maddesi çerçevesinde "force major" kapsamına girebilmektedir. Ayrıca başka üreticiler/satıcılar "improper power source" ya da "uygunsuz güç/besleme kaynağı" sebebi ile oluşan sorunları garanti kapsamı dışına almaktadır. Marka Everest olmayınca bu konu çözülecek mi?


Üreticinin garanti vermediği muğlak bir konu üzerinden, marka ya da model kıyaslamak pek de yapıcı değil gibi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun gibi bir cihaz alırsan sistemin zarar görmez. Ama mining kullanımı için uygunmudur bilmiyorum.
Normalde işe yarar ama bu sistemde işe yaramaz çünkü sistem tam yükte çalışıyor ve arkadaşın sistemi tahminimce 1000 watt'dan daha fazla harcıyordur. Bu gücü verebilecek cihaz sayısı çok az ve maksimum 5-10 dakika çalıştırabiliyorlar. Mining sistemi 7/24 açık kaldığı için bilgisayar başında olup bilgisayarı kapatması gerekiyor. Bilgisayar başında değilse fazladan 5 dakika daha çalışmış olur.
 
Normalde işe yarar ama bu sistemde işe yaramaz çünkü sistem tam yükte çalışıyor ve arkadaşın sistemi tahminimce 1000 Watt'dan daha fazla harcıyordur. Bu gücü verebilecek cihaz sayısı çok az ve maksimum 5-10 dakika çalıştırabiliyorlar. Mining sistemi 7/24 açık kaldığı için bilgisayar başında olup bilgisayarı kapatması gerekiyor. Bilgisayar başında değilse fazladan 5 dakika daha çalışmış olur.

Amaç fazladan çalışması değil hocam, ani kesintilerde voltaj dalgalanmasının ve statik yükün önüne geçmek.
 
Amaç fazladan çalışması değil hocam, ani kesintilerde voltaj dalgalanmasının ve statik yükün önüne geçmek.
Ben de fazladan çalışması demedim. Eğer bilgisayarı elektrik gittiğinde kapatamazsan UPS'nin gücü bittiğinde elektrik gitmiş gibi yine kapanacak. Aynı kapıya çıkıyor o yüzden.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı