1650S 2X Twin vs RX580 Pulse 8 GB

Sercan007

Centipat
Arkadaşlar böyle bir konu açmıştım ama bir şey merak ediyorum sizce 1650S 4 GB mı alayım yoksa 8 GB Pulse RX580 mi aralarında 20 TL fark var ama biri 8 GB biri 4 GB. GB olarak sorun yaratır mı ilerleyen zamanda 1650'nin performansı yuksek ama VRAM yeterli değil gibi geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seçiminizi Nvidia tarafından yana kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Hem güç tüketimi, hem de sıcaklık değerleri olarak daha iyi ve stabil sonuçlar veriyor. Performans olarak da en yüksek ayarlarda 5-10 FPS civarı bir fark var.

Belki incelemek istersiniz diye buraya karşılaştırmalarını bırakıyorum.

Seçiminizi Nvidia tarafından yana kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Hem güç tüketimi, hem de sıcaklık değerleri olarak daha iyi ve stabil sonuçlar veriyor. Performans olarak da en yüksek ayarlarda 5-10 FPS civarı bir fark var.

Belki incelemek istersiniz diye buraya karşılaştırmalarını bırakıyorum.
birde birşey diyeceğim 8gb rx580 yerine aynı fiyata 4gb 1650s mi alayım 8gb daha uzun ömür vaad etmezmi

birde birşey diyeceğim 8gb rx580 yerine aynı fiyata 4gb 1650s mi alayım 8gb daha uzun ömür vaad etmezmi
Kartını ömrünü belirleyen etmenler soğutma yapısı, bilgisayarın diğer bileşenleri ve kullanım şeklidir. Kartın 8GB veya 4GB olması bir şey değiştirmez. Düzgün bir şekilde kullanıldığı sürece en iyi performans ve ömrü sağlayacaktır.

İşlevsellik olarak ömürden bahsediyorsanız performansı bir tık daha iyi olduğu için her halükarda 1650S iyi bir seçim.

Ayrıca bildiğim kadarıyla Nvidia kartları daha sık güncelleme alıyorlar. Dolayısıyla hem fiziksel hem de işlevsel olarak kartın ömrünü biraz daha uzun sayabiliriz.

Kartını ömrünü belirleyen etmenler soğutma yapısı, bilgisayarın diğer bileşenleri ve kullanım şeklidir. Kartın 8GB veya 4GB olması bir şey değiştirmez. Düzgün bir şekilde kullanıldığı sürece en iyi performans ve ömrü sağlayacaktır.

İşlevsellik olarak ömürden bahsediyorsanız performansı bir tık daha iyi olduğu için her halükarda 1650S iyi bir seçim.

Ayrıca bildiğim kadarıyla Nvidia kartları daha sık güncelleme alıyorlar. Dolayısıyla hem fiziksel hem de işlevsel olarak kartın ömrünü biraz daha uzun sayabiliriz.
tamamdır kararım 1650s den yana olucak son bir sorum sadece merak ettiğimden açıkcası sizce asus dual rx580 4gb nasıl 1650 den 200 tl daha ucuz

tamamdır kararım 1650s den yana olucak son bir sorum sadece merak ettiğimden açıkcası sizce asus dual rx580 4gb nasıl 1650 den 200 tl daha ucuz
Kötü bir kart değil. Nihayetinde Asus ve RX580 var işin içinde. Eğer bütçenizi düşürmek isterseniz tercih edilebilir ama bana sorarsanız 200 TL verip 1650S almak varken RX580 tarafına gitmek mantıksız olur.

Burası 1650S diyor.

650S'deki bellek düşük. Ayrıca AMD kartlara ayda en az 3-4 güncelleme geliyor. Yani hiçbiri.
Bende bellek den dolayı alicaktim ama şöyleki ben 8 GB istiyicek oyunlar pek oynamıyorum hatta oynamamda genelde csgo yada daha düşük oyunlar bu yuzden 1650s daha performanslı aslında ama şöyleki eğer güncel oyun oynasaydim kesinlikle 8gb lik bir ekran kartı alirdim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı