1660, 3060, 2060 ve 1660 Ti MSI kartlar ASUS anakartlarda çalışmıyor

burakoz211

Hectopat
Katılım
26 Eylül 2015
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, elimde MSI GTX 1660, MSI RTX 3060, ASUS RTX 2060 ve 1660 Ti var ve MSI kartlar hiçbir şekilde ASUS TUF serisi hariç diğer anakart serilerinde çalışmıyor fakat MSI anakartlarda denediğimde anında görüntü veriyor, ASUS anakartlar kart takılı olmasına rağmen onboard görüntü veriyor. Aynı şekilde ASUS RTX 2060 kartını denediğimde bütün kartlarda çalışıyor.
RTX 3060 kartını 3 gün önce aldım. Eğer almasam 1660'ta arıza var diyeceğim ama ikisi de aynı şeyi yapıyor.
 
Böyle bir sorun olsa herkes tarafından bilinirdi. TUF dışında Prime, Dragon ve ROG Strix anakartlar bulunuyor ASUS tarafında. Bu anakartlarda daha önce eski model bir ekran kartı kullanıldıysa eğer yeni kartları takmadan önce bir CMOS temizliği yapılması gerekebilir.
 
Böyle bir sorun olsa herkes tarafından bilinirdi. TUF dışında Prime, Dragon ve ROG STRIX anakartlar bulunuyor ASUS tarafında. Bu anakartlarda daha önce eski model bir ekran kartı kullanıldıysa eğer yeni kartları takmadan önce bir CMOS temizliği yapılması gerekebilir.
Yani 6 farklı Anakartta denedik ASUS ROG STRIX Z270F, Z270-A ve DDR3 H81M-D R2.0 anakart diğer kartlar ise ASUS TUF serisi Gigabyte ve MSI anakartlardı ve fark ettim ki kartlar MSI board Explorer'da X8 hızında çalışıyor gözüküyor onunla alakalı bir sorun olabilir mi bilmiyorum BIOS reset atmayı da denedim işe yaramadı yine onboard görüntü veriyor ve PCI-İnfo bölümünde bütün slotlar empty gözüküyor sizce ne yapmalıyım?
Asıl amacım DDR3 anakartta çalıştırabilmek ASUS 1660 Ti ve 2060 bütün anakartlarda sorunsuz çalışıyor.
 
@burakoz211 fark etmez aslında ama neden olmasın sök bir kendisine gelsin. Bir anakartın bir ekran kartını tanımama sebepleri bellidir. Anakartın hepsinin sağlam olduğu bilinen ekran kartlarından bazılarını çalıştırıp bazılarını çalıştırmamasını ilk kez duydum.

Yani açıkçası Mining yapmak için ASUS'ta çalıştırmak istiyorum elimde bu ASUS anakart var hatta ilk defa 1660'ı riser a oturttuğumda anakart tekte gördü ve sistem açıldı hatta 10 dakika boyunca kazdı daha sonra 2060'ı ekledim sisteme tam o sırada gitti 1660, ekran kartı bir daha ASUS kartta çalışmadı daha sonra RTX 3060 aldık fakat bu kartta daha denemeden bile normal ASUS Z270F anakartta çalışmadı o yüzden mining denemedik bile, ama MSI B550 anakartıma takınca bütün kartlar stres testte problemsiz çalışıyor kartlardada sorun yok.

Bu arada tüm kartları PCI slotuna oturtup deniyorum riser kullanmadan ona rağmen bu şekilde yapıyor.
 
@burakoz211 benzer bir sorunu yaşamış veya daha bilgili birisi varsa yardımcı olabilir. Olmadı uyumsuz anakartlar satılıp uyumlular kapılır ne diyelim.

Yani 2 haftadır uğraşıyoruz artık ben en sonunda kendi bilgisayarımı koyarım madem onda çalışıyor dedim fakat onda da sadece MSI'lar riser ile çalışmıyor çıldırmalık, MSI'ları karta oturtup ASUS'ları riser ile bağlayınca da mining işletim sistemleri kilitlenip kalıyor şaka gibi.

Önerisi olan birileri var ise tüm önerilere açığım yoksa servise gidip ASUS anakartlarda çalışmadığını söyleyip yardım isteyeceğim yine olmazsada arkadaşın dediği gibi tüm kartları satıp ASUS'a geçireceğim.
 

Geri
Yukarı