1660 Super için monitör tavsiyesi

Öncelikle panel türü (tn/va/ips), ekran boyutunu, düz/kavisli ekran tercihini belirlemen gerekli. Daha sonra Nvidia ekran kartın olduğundan DP çıkışı olan monitörlere yönelmen gerek. Eğer CS:Go gibi çizim kalitesi kötü ekran kartına yük bindirmeyen oyunlar değil de Call of Duty, Borderlands gibi oyunlar oynuyorsan bence 75-120 Hz yenileme hızı yeterli olacaktır.

Panellere gelince TN panel, renkleri soluktur ancak tepki süresi yüksektir, ucuzdur. VA panel TN panelden daha gerçekçi renkler verir ayrıca karanlık ortamları daha iyi gösterir kontrastı daha iyidir. IPS ekran en gerçekçi renkleri verse de siyah/gri performansı VA dan kötüdür.

Hz olayı bilinmez ve anlaşılmaz şekilde popülerdir. Online oyunların çoğu 60-100ping ile oynanır. Diğer yandan ürünlerde kocaman yazılarla 1ms yazıları gerçekçi de değildir. Asıl önemli olan değer inputlag dır ancak firmalar bu değeri değil de GtG değerini verir, zira bu değer 1ms olması daha kolaydır onlar için.

Gamepower VA paneldir ve Samsung panelidir. Panda panel değildir yani ölü pixel sıkıntısı yaşatma ihtimali düşüktür. Ancak curved paneli oyun için pek tavsiye etmiyorlar, deneyimleyen biriyle konuşmanız lazım.
Acer ise TN paneldir, bence TN panel alınmamalı, zira renkler aşırı soluk deniyor.

Gamepower daha mantıklı bir seçim olur bence ama şu iki monitör de aklında bulunsun:

Açıklayıcı ve güzel cevabınız için çok teşekkür ederim değerlendiricem dediklerinizi.


dostum bende 2 hafta önce monitör aldım csgo oynamıcaksan yani esporcu değilsen her türlü daha iyi daha zevkli curved monitör kavisli candır filmde falan daha güzel oluyor

Hayırlı olsun sizede öncelikle.
Valla cs go oynarım gibide normal playerım cs go ya ne gibi eksi katar curved in daha önce ne görüp ne deneme şansım olduğu için curved monitörün fikir sahibi değilim bu konuda
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı