Çözüldü 1660 Super sistem oyundan atma problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

İbrahim26

Kilopat
Katılım
22 Şubat 2014
Mesajlar
125
Çözümler
1
Herkese iyi akşamlar diliyorum. 1 hafta önce R5 2600 işlemcili, Gigabyte 1660 Super ekran kartlı ve Gigabyte B450 Aorus M anakartlı bir bilgisayar topladım.

Öncelikle sorunun tam olarak ekran kartından kaynaklandığına emin değilim ama FPS limit ile sorunu giderebilmem bana ekran kartından kaynaklana bileceğini düşündürdü. FPS limit yokken ekran kartı %99 çalışırken FPS limit ile % 40 civarlarında çalışıyor.

Steam üzerinden Witcher 3 oynuyorken bu sorun ile karşılaştım, oyunu açtım yaklaşık 15 20 dakika sonra oyundan attı. Sonrasında oyuna tekrardan giriş yaptım, bu sefer 5 10 dakika içerisinde tekrardan oyundan attı. Ben de FPS'i saniyede 60 kareye sınırlandırdım. Tekrardan giriş yaptım ve bu sefer oyundan atmadan uzun bir süre oyunumu oynadım.

Bu gün ise Watch Dogs oynamak istedim bu sefer Epic Games üzerinden Watch Dogs'a girdim yaklaşık 30 dakika boyunca oynadım ve oyundan attı tekrar giriş yaptım. Bu sefer 5 dakika içerisinde oyundan attı ve Watch Dogs'da herhangi bir FPS limit ayarı göremediğim için FPS'i limitliyemiyorum ve sürekli oyundan atıyor, bunun sebebi ne olabilir?

Ekran kartı ve işlemci sıcaklıkları gayet stabil oyun içerisinde işlemci 60 derece bantlarında gezerken ekran kartı 70 - 78 arası dolaşıyor. Windows 2004 sürümünü kullanıyorum ve ekran kartı sürücüm güncel. Bu konu hakkındaki fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler, iyi akşamlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı