1660 Ti ile 9600K darboğaz oluyor

Makaleler
2
Evet forumdan uzaklaşayım derken sorunlar çıkmaya devam ediyor, herhalde bilgisayarım forumu bırakmamı istemiyor 😂

1-2 hafta önce forumun da önerisi ile 9600K işlemciye geçiş yaptım. Dün Fortnite oynadım ve oyunda onlarca drop ile karşılaştım. Afterburner ile bakınca drop olduğu zaman işlemci anlık %100 kullanıma çıkıyor. Diğer zamanlarda ise %80-90 arasında geziyor. Bunun nedeni nedir? R5 3600 ayarında oyun performansı olduğu söylenen bu işlemci nasıl 1660 Ti gibi bir kart ile darboğaz olabiliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her %100 kullanım darboğaz değildir ki 9600K gibi güçlü bir işlemcinin 1660 Ti gibi bir karta darboğaz yapması mümkün değil.

Her %100 kullanım darboğaz değildir ki 9600K gibi güçlü bir işlemcinin 1660 Ti gibi bir karta darboğaz yapması mümkün değil.
Darboğaz olmaması gerektiğini ben de biliyorum o yüzden bu konuyu açtım. %100 kullanım olunca ekran kartı kullanımı anlık %20 altına düşüyor bu da oyunda donmalara sebep oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı