1660 Ti ile 9600K darboğaz oluyor

Makaleler
2
Evet forumdan uzaklaşayım derken sorunlar çıkmaya devam ediyor, herhalde bilgisayarım forumu bırakmamı istemiyor

1-2 hafta önce forumun da önerisi ile 9600K işlemciye geçiş yaptım. Dün Fortnite oynadım ve oyunda onlarca drop ile karşılaştım. Afterburner ile bakınca drop olduğu zaman işlemci anlık %100 kullanıma çıkıyor. Diğer zamanlarda ise %80-90 arasında geziyor. Bunun nedeni nedir? R5 3600 ayarında oyun performansı olduğu söylenen bu işlemci nasıl 1660 Ti gibi bir kart ile darboğaz olabiliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her %100 kullanım darboğaz değildir ki 9600K gibi güçlü bir işlemcinin 1660 Ti gibi bir karta darboğaz yapması mümkün değil.

Her %100 kullanım darboğaz değildir ki 9600K gibi güçlü bir işlemcinin 1660 Ti gibi bir karta darboğaz yapması mümkün değil.
Darboğaz olmaması gerektiğini ben de biliyorum o yüzden bu konuyu açtım. %100 kullanım olunca ekran kartı kullanımı anlık %20 altına düşüyor bu da oyunda donmalara sebep oluyor.

FPS Sınırını sınırsız ve Gölgeler'de destansı olarak dener misiniz? Ayrıca Döteranopi 6 olarak da renk körlüğünü açabilirsiniz ekstra zorluyor diye hatırlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…