1660 Ti ile 9600K darboğaz oluyor

FPS Sınırını sınırsız ve Gölgeler'de destansı olarak dener misiniz? Ayrıca Döteranopi 6 olarak da renk körlüğünü açabilirsiniz ekstra zorluyor diye hatırlıyorum.

Onu da denerim ama o ayarlarda 1660 Ti 70-100FPS arası veriyor. 144Hz monitör ile daha akıcı oynamak için gölgeleri kapatıyorum. Bu şekilde dropları saymazsak 120-160FPS alıyorum.

Ek olarak EA Play üyeliğim bitmişti ama NFS Heat deneme sürümü olarak açıldı. Onun değerlerini de bırakayım. Darboğaz ya da bir drop yok ama işlemci yine tam kullanımda.
IMG_20200929_203233.jpg

Fortnite nasıl bir oyundur, bilemiyorum. Oyun olarak COD Warzone hatta elinizde varsa Witcher 3-BF V Online-GTA V gibi oyunlarda da deneyin derim. Ayrıca 9600K dediğimiz işlemci şu anda en ağır işlemci odaklı oyunda bile ne takılmanın t'sini ne de drop'un d'sini yaşatır. Hatta aynı işlemciyi @Teacher80'nin RTX 2070'i sıkıntısız bir şekilde kaymak gibi kullandığını bilirim. Bu noktada eski R5 2600'lü kombininizdeki ekstra arka planda açık yazılım veya 3.parti lüzumsuz program araçlarını açık bırakma alışkanlığınız varsa onları mümkünse kapatıp bir de öyle deneyin, tabii sistemde virüslük vb gibi bir durumun olmadığından %100 eminseniz.

Fortnite nasıl bir oyundur, bilemiyorum. Oyun olarak COD Warzone hatta elinizde varsa Witcher 3-BF V Online-GTA V gibi oyunlarda da deneyin derim. Ayrıca 9600K dediğimiz işlemci şu anda en ağır işlemci odaklı oyunda bile ne takılmanın t'sini ne de drop'un d'sini yaşatır. Hatta aynı işlemciyi @Teacher80'nin RTX 2070'i sıkıntısız bir şekilde kaymak gibi kullandığını bilirim. Bu noktada eski R5 2600'lü kombininizdeki ekstra arka planda açık yazılım veya 3.parti lüzumsuz program araçları varsa onları mümkünse kapatıp bir de öyle deneyin, tabii sistemde virüslük vb gibi bir durumun olmadığından %100 eminseniz.
Fortnite şöyle bir oyun 2060 altı bir ekran kartı dışında 1080P sabit 180 FPS turnuva da drop yemeden oynamak imkansız. Aslında biraz da bu ihtimal var.

Fortnite nasıl bir oyundur, bilemiyorum. Oyun olarak COD Warzone hatta elinizde varsa Witcher 3-BF V Online-GTA V gibi oyunlarda da deneyin derim. Ayrıca 9600K dediğimiz işlemci şu anda en ağır işlemci odaklı oyunda bile ne takılmanın t'sini ne de drop'un d'sini yaşatır. Hatta aynı işlemciyi @Teacher80'nin RTX 2070'i sıkıntısız bir şekilde kaymak gibi kullandığını bilirim. Bu noktada eski R5 2600'lü kombininizdeki ekstra arka planda açık yazılım veya 3.parti lüzumsuz program araçlarını açık bırakma alışkanlığınız varsa onları mümkünse kapatıp bir de öyle deneyin, tabii sistemde virüslük vb gibi bir durumun olmadığından %100 eminseniz.
IMG_20200929_211010.jpg

System sekmesi arada böyle işlemci kullanıyor. Virüs olabilir mi bilmiyorum. Bundan başka işlemciyi %2 ve üstü kullanan program görünmüyor.

Ek olarak fotoğrafı menüde aldım, oyundaki değerler değil.

O 'system' kaynağının o kadar CPU tüketmesi açıkçası bana anormal geldi, sistemi boşta kullanırken de oradaki veya başka bir öğenin bu denli yüksek kullanıma sebep olduğuna şahit oldunuz mu? Kendim 4/4 i5-7500 kullanmama rağmen daha bu zamana kadar böyle bir durum yaşamadım.

O 'system' kaynağının o kadar CPU tüketmesi açıkçası bana anormal geldi, sistemi boşta kullanırken de oradaki veya başka bir öğenin bu denli yüksek kullanıma sebep olduğuna şahit oldunuz mu? Kendim 4/4 i5-7500 kullanmama rağmen daha bu zamana kadar böyle bir durum yaşamadım.
System sekmesini boşta birkaç kez daha %20 kullanırken gördüm ama bazen yüzde 5 altına da düşebiliyor. Hep öyle kalmıyor.

Başka sistem tüketen bir öğe hiç görmedim.
Boşta yüzde kaç kullanılıyor? Oyunu kapatıp bir bakın. Değerler normal değil. Windows 10 Temiz kurulum iyi gelir ayrıca güç kaynağınız nedir?
Boşta genelde yüzde 5 ve altı oluyor ama arada yüzde 30 ve üstüne de çıkabiliyor.

System sekmesini boşta birkaç kez daha %20 kullanırken gördüm ama bazen yüzde 5 altına da düşebiliyor. Hep öyle kalmıyor.

Başka sistem tüketen bir öğe hiç görmedim.
Eğer sürekli %20 olmuyorsa BUG oluyor da olabilir. Böyle bir sistem de normal değil temiz kurulum yapın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı