1660 Ti ile 9600K darboğaz oluyor

Eğer sürekli %20 olmuyorsa BUG oluyor da olabilir. Böyle bir sistem de normal değil temiz kurulum yapın.
Anakart değişimi de yaptığım için belki işletim sistemi adapte olamamıştır. Temiz kurulumu ilerde yaparım ama şimdilik elimdeki verileri yedek alacağım yedek disk dolu. Biraz alan boşaltmam gerek.

System sekmesini boşta birkaç kez daha %20 kullanırken gördüm ama bazen yüzde 5 altına da düşebiliyor. Hep öyle kalmıyor.

Başka sistem tüketen bir öğe hiç görmedim.

Peki yeni 9600K'lı sisteme geçerken daha doğrusu sistemi yüklediğiniz diske temiz kurulumla güncel Windows 10 kurulumu yaptınız mı? Daha önceki AMD tabanlı çipset yazılımlarının kalıntıları bir yerden açık kaynak kullanımı şeklinde sızıntı yapabiliyor da olabilir, tabii bu durumun her zaman olmasa da zaman zaman patlak verme ihtimali de var. Bu ihtimal dışında da sizin de belirttiğiniz gibi arka planda oyun dışı hiçbir şeyin açık olmadığından yine eminseniz aklıma başka bir ihtimal gelmiyor gibi.

Peki yeni 9600K'lı sisteme geçerken sisteme daha doğrusu sistemi yüklediğiniz diske temiz kurulumla güncel Windows 10 kurulumu yaptınız mı? Daha önceki AMD tabanlı çipset yazılımlarının kalıntıları bir yerden açık kaynak kullanımı şeklinde sızıntı yapabiliyor da olabilir, tabii bu durum her zaman olmasa da zaman zaman patlak verebilir. Bu ihtimal dışında da sizin de belirttiğiniz gibi arka planda oyun dışı hiçbir şeyin açık olmadığından yine eminseniz aklıma başka bir ihtimal gelmiyor gibi.
Temiz kurulum yapmadım, yapacak zamanım yoktu. Hatta ilk başta Ryzen yazılımları yüzünden sistemi açamadım bile. Sonra sorun çözülsün diye güvenli modda AMD ile ilgili gördüğüm her şeyi sildim. Yine de dediğiniz gibi bir kalıntı olabilir. Bu hafta sonu temiz kurulum yapacağım.

Temiz kurulum yapmadım, yapacak zamanım yoktu. Hatta ilk başta Ryzen yazılımları yüzünden sistemi açamadım bile. Sonra sorun çözülsün diye güvenli modda AMD ile ilgili gördüğüm her şeyi sildim. Yine de dediğiniz gibi bir kalıntı olabilir. Bu hafta sonu temiz kurulum yapacağım.
Sorun belli oldu. Ani CPU dalgalanmaları kanımca diğer işlemci dosyaları ile çakışmasından dahi kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum. Kesinlikle bir temiz kurulum gerek.

İşlemci değişiminde format gereklidir. Siz farketmeseniz de windows işlemcinize özel optimizasyon vs. içeren yamalar, chipset sürücüleri kurabiliyor. Oyunlar bile eski donanıma göre kurulduğundan oyunlarda performansınız düşebilir. RX 480'den RTX 2060'a geçtiğimde BF5'te ekran kartı kullanımım düşüktü. Oyunu kaldırıp yeniden kurduğumda düzeldi.

İşlemci değişiminde format gereklidir. Siz fark etmeseniz de windows işlemcinize özel optimizasyon vs. içeren yamalar, chipset sürücüleri kurabiliyor. Oyunlar bile eski donanıma göre kurulduğundan oyunlarda performansınız düşebilir. RX 480'den RTX 2060'a geçtiğimde BF5'te ekran kartı kullanımım düşüktü. Oyunu kaldırıp yeniden kurduğumda düzeldi.
Sistemde 1.1TB oyun var ve internet hızım 24Mbps. 1 aya falan iner herhalde 😅
@Jonathan North @Neki Bu gerçekten gerekli mi ?

Son düzenleme:
Oyunu biryere kopyala. Asıl oyunu kaldır. Yeniden kurmaya başla. Origin, steam ne ise oradan downloadı durdur ve ardından origin, steam vs hangisi ise kapat komple. Kopyala yapıştır ile kurulan klasörle yedeğini takas et. işlem bitince origin, steam vs.'yi aç. İndirmeye devam et, tarayıp görür.
Steam'de sol üstte oyun yedekleme ve yedekten geri yükleme var onu kullan. Originde dediğim yöntemi kullan. Battle.net ise en basiti. Locate game seçeneğinden kopyaladığın yeri kurulum yeri varsayıyor. Uplay için ise bişey diyemeyeceğim. Origin gibi indirmeyi durdur, takas et, devam et usulü işe yaramadı bende.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı